Nőgyógyásznak adta ki magát egy pécsi férfi: vibrátorral végzett vizsgálatot

Forrás: shutterstock -
nőgyógyász vizsgálat vibrátor Pécsi Járásbíróság ítélet
A Pécsi Járásbíróság a 2023. június 6-án ítéletet hozott A. H. Cs. ügyében, aki kuruzslás bűntette és folytatólagosan elkövetett csalás bűntette miatt kettő év börtönt és 200.000 forint pénzbüntetést kapott. A bíróság kötelezte a vádlottat közel 900.000 forint bűnügyi költség megfizetésére. A szabadságvesztés büntetés végrehajtását öt évi próbaidőre felfüggesztették.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott nem rendelkezik orvosi végzettséggel, hároméves szakközépiskolát végzett, majd ezt követően szociális gondozó és betegápoló bizonyítványt szerzett.

A vádlott 2021. szeptember-október hónapban ismerkedett meg a sértett nővel, aki kozmetikusként dolgozott. A vádlott intim kozmetikai kezelésre járt hozzá, neki álnéven mutatkozott be, nőgyógyász orvosnak adta ki magát. A sértett egy ilyen alkalommal rosszul lett, a vádlott felajánlotta neki, hogy megvizsgálja, kezelni fogja, mert lehet, hogy nőgyógyászati problémája van. Ezt követően 2022. január közepén a vádlott a sértett lakására ment, ahol „megvizsgálta" a sértettet, kenetet is vett tőle egy pálcikával, valamint egy fecskendővel. 2022 februárjában a vádlott a sértettet a saját lakására hívta fel azzal, hogy későn ér a városba, ne a rendelőbe menjen. A vádlott ekkor a sértettet alsóruha nélkül „vizsgálta meg", ehhez vibrátort is használt, melyről azt állította, hogy orvosi műszer, majd közölte a sértettel, hogy cisztái vannak, és az internetről összeállított vizsgálati leletet küldött a sértett e-mail-címére. A sértettnek a vizsgálatokért nem kellett fizetnie.

illusztráció Forrás: shutterstock


A sértett egy barátnőjének, aki vőlegényével gyermeket tervezett, szintén ajánlotta a vádlottat, mint ismerős nőgyógyász orvost. Ezt a vádlottnak is megemlítette, aki elvállalta a nő kezelését, akit telefonon felhívott és orvosként, korábbi álnevén mutatkozott be. A sértett párt a vádlott 2022. január 19-én „vizsgálta meg" a nő lakásán. A pártól vizeletmintát kért, majd a férfitól ondómintát, nemi szervéről kenetet vett. 2022. január 26-án ismét megjelent a vádlott a nő lakásán, közölte a nő párjával, hogy gombás fertőzése van, a nőnek intim mosakodószert rendelt és őket további vizsgálatok elvégzésére hívta fel a saját lakására, ahol a fentiekhez hasonló „vizsgálatokat" végzett. A vádlott a vizsgálatokért továbbra sem kért pénzt. A sértetteknél latex érzékenységet, továbbá a sértett nőnél szintén cisztát állapított meg, melyről az általa kiállított leletet a nő e-mail-címére küldte meg.

A vádlott 2021 szeptemberében társkereső alkalmazáson keresztül ismert meg egy férfit, akinek a korábbi álnéven, de ügyvédként mutatkozott be. A vádlott a férfival először beszélgetett, majd találkoztak is. A vádlott a férfit – jogtalan haszonszerzés céljából – több különböző személyiségprofilon keresztül, sorozatosan tévedésbe ejtette. Ennek következtében 2021. november 3-tól egészen 2022. június 28-áig a sértett férfi a vádlott által kért különböző jogcímeken, a vádlott részére a saját folyószámlájáról összesen 11.850.400 forintot utalt át a vádlott számlájára, melyet a vádlott a saját céljaira fordított.

A vádlott hozzátartozói a sértettől kicsalt pénzösszeget a sértett bankszámlájára átutalták, így a kár megtérült. Az ítélet jogerős.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.