Végre kiderült! Így lett Kelemen Kabátban a népszerű zenekar neve

Forrás: COPYRIGHT@MARTON NAGY/Marton Nagy -
Kelemen Kabátban sláger zenekar évforduló Horváth Boldi
A Kelemen Kabátban zenekar tizedik születésnapját ünnepli egy, a kerek évfordulóhoz méltó helyszínen, a Várkert Bazárban június 10-én a tőlük megszokott látványvilággal és persze a jól ismert slágereikkel. Az elmúlt tíz évben sokat megtudhattunk Horváth Boldiról, aki persze nem Kelemen és nem is kabátban van. Az énekes az évforduló kapcsán végre azt is elárulta, hogy ki is a zenekar névadója és miért van kabátban.

"Erről eddig nem sokat beszéltünk, de a névadónk valójában az egyik gimnáziumi osztálytársam volt, akit Kelemennek hívtak. Egyszer kabátban ült az első padban, és amikor megláttuk, mondtuk, hogy 'nézzétek, a Kelemen kabátban van!'. Ez annyira megtetszett nekünk, hogy ezt a nevet adtuk az éppen akkor alakuló formációnknak. Külön érdekesség, hogy az osztálytársunk azóta katolikus pap lett, és az egyik újbudai plébánia kormányzója" – mesélte el Boldi.

Forrás: COPYRIGHT@MARTON NAGY/Marton Nagy

Az elmúlt tíz évben sok minden történt a zenekarral: a rádiók több slágerüket is folyamatosan játsszák, a hazai fesztiválok állandó résztvevői lettek, és két kislemez mellett megjelent négy albumuk, rajtuk olyan slágerekkel, mint például a Maradjatok gyerekek vagy a Nyári dallam. A történetük 2013-ban kezdődött, amikor zenekart megalapította a zenekart az énekes Horváth Boldi és M-Papa. Népszerűségük az egyediségükben rejlik: nem szerették volna, ha bárkihez hasonlítgatják őket, vállalták azt a zenei irányt, amit a magukénak éreztek.

„Nem vagyunk hajlandóak magunkat kategóriák közé sorolni, hanem a színességben vonultatjuk fel az egész fegyverarzenálunkat. Ezzel szeretnénk bemutatni azt, hogy nehezen bár, de lehet akár személyes, akár a közösségi élet síkján is egyedinek lenni. Mi azt szeretnénk, ha a közönségünk válna olyanná, aki nem kategorizál, és nem szeretne óhatatlanul valahová elhelyezni minket és senki mást sem. A zenénkben sok a humor, de sok komoly üzenet is van benne, és nagy hangsúlyt kap a jó minőségű zene. Nem szeretnénk sem túl sokat, sem pedig túl keveset mondani. Nem szeretnénk sem mainstream, sem underground dolgot csinálni, egyszerűen csak zenélünk és az pont olyan, amilyen" – fogalmazta meg a zenei producer, Boldi testvére, Horváth Gáspár.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.