A Harry Potter filmek Ronja a gyerekével döntött Instagram-rekordot – 10 érdekesség a 35 éves Rupert Grintről

érdekesség magazin Harry Potter Rupert Grint születésnap
Autós emléktárgyakból élt a családjuk, rappelve kapta meg Ron szerepét, betegesen retteg egy állatfajtól, és fagylaltoskocsival teljesítette be a gyerekkori álmát. A Harry Potter-filmek vöröshajú kisfiúja, a Ront alakító Rupert Grint már a 35. születésnapját ünnepli, az alábbi érdekességeket pedig talán te sem tudtad róla.

Autós emléktárgyakból élt a családjuk

1988. augusztus 24-én született az angliai Harlow-ban egy ötgyerek család legidősebb csemetéjeként. Az édesapja abból tartotta el a családot, hogy autós emléktárgyakkal kereskedett.

Halat játszott az első nyilvános szerepében

Az iskolában kezdett el színjátszókörbe járni, és ez annyira megtetszett neki, hogy idővel csatlakozott egy helyi színházi társulathoz is. Az első előadásában halat játszott a Noé bárkájáról szóló előadásban.

Rappelve kapta meg Ron szerepét

11 évesen nyerte el Ron szerepét a Harry Potter-filmszériában. A szereplőválogatásra egy saját maga által készített videóval jelentkezett, amin arról rappelt, hogy mennyire szeretné Ront játszani.

Rappelve kapta meg Ron szerepét Forrás: AFP/Nicolas Asfouri

A forgatáson is suliba járt

Mivel a Harry Potter-filmek három főszereplőjének évekig szinte idejét lefoglalták a forgatások, ezért a produkciónak meg kellett szervezni a taníttatásukat is. A forgatások alatt napi négy órát foglalkoztak velük kirendelt tanárok, hogy ne maradjanak le a tárgyakkal.

Százszorosára nőtt a fizetése a Harry Potter-filmekben

A 2001-es első részért ismeretlen gyerekszínészként még csak 125 ezer dolláros gázsit kapott, míg a kétrészes záródarab Harry Potter és a Halál ereklyéiért már világsztárként 15 millió dollárt. Mind a két filmért, külön-külön ennyit!

Fagylaltoskocsival teljesítette be a gyerekkori álmát

Kisgyerekként fagyiárus szeretett volna lenni (érthető okokból...), amikor pedig ölébe hullott egy csomó pénz a Harry Potter-filmeknek köszönhetően, akkor tett is ezért. Fagyit ugyan nem kezdett el árusítani, de megvett egy egész fagyiskocsit, minden szükséges felszereléssel együtt.

Betegesen retteg egy állatfajtól

Arachnofóbiában szenved, azaz retteg a pókoktól. Az állapota annyira komoly, hogy még az egyértelműen mesterséges anyagból készült játékpókok is kiakasztják, és máig képtelen megnézni a Harry Potter és a titkok kamrája azon jelenetét, amiben egy számítógépes grafikával megteremtett óriáspók szerepel.

A gyerekével döntött Instagram-rekordot

A színésznő Georgia Groome 2011 óta a párja, Wednesday nevű kislányuk 2020 májusában született meg. A kisbabájukról posztolta az első képet Grint az Instagramra csatlakozva 2020 novemberében, és ő lett az a híresség, aki a leggyorsabban, mindössze 4 óra 1 perc alatt eljutott egymillió követőig.

Megszállottan követte Ed Sheerant

Nem csak filmekben és sorozatokban szerepel, de videoklipekben is vállal fellépéseket. A leghíresebb ilyen esetet a Lego House című Ed Sheera-dalhoz készült klip jelentette, amiben Grint az énekes megszállott rajongóját játszotta el.

Kultrendezővel állt össze

Az utóbbi időben szinte kizárólag M. Night Shyamalan rendezővel dolgozik, aki olyan filmjei révén vált kultikus alkotóvá, mint a Hatodik érzék, A sebezhetetlen, vagy a Széttörve. Grint és Shyamalan együtt hozták tető alá a 2019 óta futó Servant című sorozatot, és az idei évben bemutatott Kopogás a kunyhóban című mozifilmben is gyümölcsözőnek bizonyult az együttműködésük.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.