A Bermuda-háromszögben történt eltűnések rejtélyét végre megoldotta egy tudós

Forrás: SchisCom -
dokumentumfilm Bermuda-háromszög rejtély eltűnés elmélet
Egy tudós szerint végre "megoldódott" a Bermuda-háromszög eltűnéseinek évtizedek óta tartó rejtélye.

Az Atlanti-óceán északi részén található 500 000 négyzetkilométeres terület több repülőgép és hajó vesztét okozta - az eltűnéseket legalábbis a Bermuda-háromszög számlájára írják. 1945 és 2017 között körülbelül 10 olyan esetet jelentettek, amikor repülőgépek tűntek el a területen. 1800 és 2015 között pedig nagyjából 14 olyan tengeri incidensről érkezett jelentés, amikor több száz ember tűnt el rejtélyes módon különböző hajók fedélzetén.

A Bermuda-háromszög rejtélye még ma is sokakat foglalkoztat Forrás: SchisCom

Annak ellenére, hogy az évek során számos elmélet született, soha nem derült ki minden kétséget kizáróan, hogy mi történt. Míg egyes összeesküvés-elméletek hívei gyakran természetfeletti erőkben látják a lehetséges magyarázatot, úgy tűnik, hogy a Channel 5 dokumentumfilmje, a Secrets of the Bermuda Triangle (A Bermuda-háromszög titkai) talán végre megadja a régóta keresett válaszokat.

A dokumentumfilmben Nick Hutchings ásványi anyagokkal foglalkozó szakértő elmondta, hogy a területen egy tengeralatti vulkán található, amely az évek során erodálódott, már csak a teteje van meg.

Van néhány magmintánk, amelyekben magnetit van. Ez a legmágnesesebb természetes anyag a Földön"

Unilad

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.