Halálos ebédet szolgált fel férje családjának a nő: szörnyű baleset, vagy gyilkosság történhetett?

Forrás: Shutterstcok -
mérgező gomba család vendég étel gyilkos galóca
Volt férje rokonai számára tálalt fel halálos ebédet az ausztrál nő: hárman meghaltak.

Férje családját látta vendégül múlt hónapban a 48 éves Erin, az ebéd azonban tragédiák sorával végződött. A vendégek közül hárman meghaltak néhány nappal az étkezés után: Gail és Don, mindketten 70 évesek voltak, valamint Gail nővére, Heather, aki 66 éves volt. A nő férje csodával határos módon túlélte az esetet, miután több napig kómában feküdt a kórházban.

A vendégek Wellington bélszínt fogyasztottak és azt gyanítják, hogy egy rendkívül erősen mérgező gomba okozta a tragédiákat.

Már csak az a kérdés, hogy egy szörnyű baleset, vagy gyilkosság történt.

Erin tagadja, hogy bármiféle jogsértést követett volna el, és azt állítja, a boltban vásárolta a gombákat, amikről nem tudta, hogy mérgezőek.

Képünk illusztáció Forrás: Shutterstcok

A férje egyelőre kritikus állapotban van, az eseményekről szóló beszámolója felbecsülhetetlen bizonyítékul szolgáltathat majd arra vonatkozóan, hogy mi is történt valójában azon a bizonyos ebéden, de egyelőre még nem kihallgatható.

Egyelőre még az is tisztázatlan, hogy valóban az ebéden elfogyasztott étel okozta a haláleseteket, de még az sem biztos, hogy milyen gombafajtára gyanakszanak. Azt feltételezik, hogy gyilkos galóca okozhatta a tragédiát.

A gyilkos galóca

Európában rokon fajaival együtt a legsúlyosabb – gyakran halálos kimenetelű – mérgezéseket okozó nagygombák közé tartozik. Kalapja leggyakrabban zöldes árnyalatú, míg lemezein és a tönkjén a fehér szín dominál.

A gyilkos galóca ráadásul számtalan olyan ehető gombafajra hasonlít, amelyet Európa-szerte gyakran fogyasztanak. Hatóanyagai miatt valamennyi ismert mérgező gombafaj között is a legveszélyesebbnek számít; a gombamérgezések okozta halálesetek döntő többségével összefüggésbe hozható. Valószínűsítik, hogy gyilkos galóca mérge ölte meg Claudius római császárt és III. Károly királyt. Gyakori mérgezései miatt régóta kutatják méreganyagait - írja a Wikipedia.

A toxikológiai vizsgálat eredménye döntő lehet, azonban nem biztos, hogy időben végezték el: az ebben található halálos méreg csak körülbelül két napig észlelhető a lenyelés után, annak ellenére, hogy a szervezet nem bontja le. A szakértő elmondta, mérgező gombák fogyasztása esetén addig van esély, amíg az étel még a gyomorban van.

"Ha a méreganyag a véráramba kerül, akkor tényleg nem lehet mit tenni" - mondta Dr. Michael Robertson toxikológus. Mivel egyelőre nincs semmilyen bizonyíték arra vonatkozóan, hogy az ebéden szolgált étel okozott mérgezést, Erint egyelőre nem vádolják semmilyen bűncselekménnyel - írja a Metro.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.