A komikussztár, akinek a csoki és rossz idő a kedvence: 10 érdekesség az 50 éves Kristen Wiigről

Forrás: AFP/Jamie Mccarthy -
Kristen Wiig magazin komikus születésnap
A neve norvég eredetű, plasztikai sebészeten dolgozott, íróként jelölték Oscarra, és 46 évesen lett anya. 50. születésnapját ünnepli a Koszorúslányok sztárjaként ismert Kristen Wiig, akiről összegyűjtöttünk egy nagy adag érdekességet.

Különös neve norvég eredetű

Kristen Carroll Wiig néven született 1973. augusztus 22-én a New York állambeli Canandaigua kisvárosában egy képzőművész anya és egy kikötőt üzemeltető apa gyermekeként. A Wiig név a norvég ősöktől jön, ezek kívül ír, angol és skót felmenőkkel is rendelkezik.

Szereti a rossz időt

Mármint azt, amit mások rossznak tartanak. Talán a norvég vér tehet róla, de a színésznő időjárásból a hideget kedveli, sőt az esőnek is kimondottan örül.

Képzőművészetről váltott színészkedésre

Az arizonai állami egyetemre még képzőművészeti tanulmányokra iratkozott be. A választható tárgyak közül a színjátszás órát jobb ötlet híján vette fel, de aztán annyira tehetségesnek bizonyult, hogy a tanárja biztatására elkezdett komolyabban is foglalkozni vele.

A komikussztár, akinek a csoki és rossz idő a kedvence: 10 érdekesség az 50 éves Kristen Wiigről Forrás: AFP/Jamie Mccarthy

Pincérnőként dolgozott először filmstúdióban

Jó néhány fura munkát el kellett vállalnia, mire meg tudott élni a színészkedésből. A rajztudását kihasználva például egy plasztikai műtétekkel foglalkozó klinika szerződtette, hogy a műtétek után örökítse meg a páciensek testét. De pincérnőként jutott be először a híres Universal filmstúdióba is, ahol a vezetői ebédlőben szolgált fel.

A színtársulata tagjait követte a leghíresebb tévéshowba

A karrierje kezdetén a Groundlings nevű Los Angeles-i komikuscsapat tagjaként lépett fel, akik improvizációs színpadi előadásokon csillogtatták a humorukat. A társulat tagja volt többek között Will Ferrell, Maya Rudolph, Mellissa McCarthy és Jon Lovitz is, akik aztán mind a híres Saturday Night Live tévés komédiashowban váltak ismertté. Ezt az utat járta be Wiig is, aki olyannyira oszlopos tagjává vált a műsornak, hogy négy Emmy-díjra is jelölték érte.

Íróként jelölték Oscar-díjra

A karrierje eddigi legnagyobb sikerét a Koszorúslányok című vígjáték hozta el, aminek Wiig nem csak a főszerepét játszotta el, de a forgatókönyv egyik írója is volt. A hatalmas kasszasiker mellett a filmet két Oscarra is jelölték, az egyiket a forgatókönyvért kapta.

Csokiról kapta a becenevét

„Barna boci". Ezt a becenevet kapta a barátaitól, mert annyira imádja a csokit, hogy képtelen ellenállni neki.

Filmben árulta el a gyerekei nevét

2005 és 2009 között a színész Hayes Hargrove volt a férje, 2011 és 2013 között pedig a Strokes együttes dobosával, Fabrizio Morettivel élt kapcsolatban. Avi Rothman színész 2016 óta a párja, 2020 óta pedig a férje, és két gyermekének apja is. Az ikerpár nevét Wiig a Barb és Star Vista Del Marba megy című filmjének stáblistájának „külön köszönet" rovatában közölte először a világgal.

Védi az állatokat

Ezért például nem eszi meg őket: régóta vegetáriánus étrendet követ, a szója és a tofu gyakori vendég az asztalán. De azt is elképzelhetetlennek tartja, hogy valaha állatbőrből készült ruházatot viseljen.

Jack Nicholson lányának készül

Az utolsó jelentősebb filmszerepét is a Barb és Star Vista Del Marba megy jelentette, azóta főként sorozatokban (MacGruber) és szinkronhangként szerepelt (Bless the Harts, Hormonokkal túlfűtve). Szintén a hangját használja majd a jövőre érkező negyedik Gru-film és a Virsliparti sorozat is, mozis fronton pedig régóta húzódik a német Toni Erdmann című sikerfilm amerikai feldolgozása, amiben Wiig apját Jack Nicholson játszaná.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.