"Nem érdemlem meg, hogy éljek" - Hét csecsemő meggyilkolásában találták bűnösnek a brit ápolónőt

Forrás:Twitter -
gyilkosság vád ápolónő bíróság kórház
Bűnösnek talált egy angliai bíróság pénteken egy kórház újszülöttosztályán dolgozó nővért, Lucy Letbyt, aki ellen hét csecsemő - öt kisfiú és két kislány - meggyilkolása és hat további gyilkossági kísérlet miatt indult eljárás.

A most 33 éves nő az északnyugat-angliai Chester város egyik kórházában dolgozott. A vád szerint 2015-ben és 2016-ban különböző módszerekkel szándékosan ártott az osztályon született vagy ápolt csecsemőknek: levegőt fecskendezett a véráramukba, szondán keresztül levegőt vagy tejet juttatott a gyomrukba, egyes esetekben infúziókba kevert inzulint, és lélegeztető csöveket bolygatott meg.

Ámokfutása alatt hét csecsemőt megölt, hat további esetről pedig a bíróság kimondta, hogy gyilkossági kísérlet történt.

A nő a bíróságon következetesen tagadta az ellene felhozott vádakat.

A tavaly októberben kezdődött per során kiderült: a chesteri kórházban 2015-ben kezdték tapasztalni, hogy egyre több újszülött halt meg tragikusan hirtelen, minden szemmel látható ok nélkül. Néhány baba életét a gyors beavatkozásnak köszönhetően sikerült megmenteni.

A perbe fogott nővér az összes megmagyarázhatatlan esetben szolgálatban volt.

Módszerei lényegében nem hagytak nyomot, és ő maga sokáig igyekezett a hirtelen haláleseteket és rosszulléteket normálisnak beállítani.

Lucy Letby hét csecsemőt ölt meg. Forrás:Twitter

Steve Barclay egészségügyi miniszter ígéretet tett arra, hogy mindenben támogatják az áldozatok szüleit.

Lucy Letby 2018-as letartóztatási videóját most tették közzé:

Letbyt augusztus 21-én ítélik el a Manchesteri Koronabíróságon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.