Egy éve halt meg II. Erzsébet királynő: Kiderült, mi okozta a halálát és kik voltak mellette

halál II Erzsébet lánya királynő ok
A királynő egy éve hunyt el szeretett otthonában, a hivatalos anyakönyvi kivonatot nem sokkal később nyilvánosságra hozták. Halálának oka és a pontos részletek is kiderülnek a dokumentumból.

Egy évvel ezelőtt szörnyű tragédia következett be, ugyanis 2022. szeptember 8-án az imádott brit uralkodó, II. Erzsébet királynő békésen elhunyt szeretett balmorali otthonában. Halálával, legidősebb fia, Károly került a trónra.

Békés időskor

A halálát követő hónapokban nyilvánosságra hozták a néhai királynő hivatalos halotti anyakönyvi kivonatát, amely felsorolta, mi okozta halálát és mikor halt meg. A National Records of Scotland által közzétett dokumentum pedig azt mutatja, hogy a halál egyetlen oka az idős kor volt, más tényezők nélkül – írja a Mirror.

Dr. Iain Greenshields szerint II. Erzsébet királynő utolsó napjai teljes békében teltek, és nem bánta életének egyetlen percét sem. A Right Reverend, a Skóciai Egyház Közgyűlésének moderátora tavaly nyáron vendégeskedett a Balmoral kastélyban. Erről korábban itt írt a Life.hu.

Forrás: Getty Images/2009 Getty Images/Wpa Pool

Lánya, Anna hercegnő mellette volt halálakor

A hivatalos dokumentumot természetesen lánya, Anna hercegnő is aláírta és ekkor kerültek a nyilvánosság elé a pontos részletek is.

A Mirror cikkéből az is kiderül, hogy halálának időpontja a Skót-felföldön található Balmoral kastélyban 3 óra 10 perckor volt.

Ennek az időpontnak a megerősítése azt is mutatja, hogy a család többi tagja nem érkezett meg időben a kastélyba, hogy végső búcsút vegyen az imádott királynőtől.

Az uralkodó halálát délután 6 óra 30 perckor jelentették be, a Buckingham-palota ekkor adta ki a közleményt.

Gyles Brandreth, Fülöp herceg barátja, az Elizabeth: An Intimate Portrait című könyvében azt állította a néhai királynő élete utolsó hónapjaiban "rákkal küzdött".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.