Arannyal teli aszteroidát fedeztek fel: többet ér, mint a Földön BÁRMI

Forrás: NASA -
aszteroida űrszonda NASA arany
Elképezlni is nehéz, mennyire értékes az az aszteroida, aminek a felfedezésére készülnek.

A NASA egyik űrszondája fogja felfedezni azt az aszteroidát, ami többet ér, mint amit ép ésszel fel lehet fogni, vagy el lehet képzelni. 10 000 billiárd dollár értékű nemesfémekkel van megpakolva - vagyis többet ér, mint az egész globális gazdaság. A tudósok reményei szerint vasból, nikkelből és aranyból álló magja van – így a szó szoros értelmében egy repülő aranybánya.

A 16 Psyche aszteroida fantáziarajza Forrás: NASA

A 16 Psyche névre keresztelt csillagot Annibale de Gasparis olasz csillagász fedezte fel 1852-ben – ez lett a 16. ismert aszteroida a Naprendszerben. A csillagász a lélek görög istennőjéről , Psychéről nevezte el. A tervek szerint október 12-én bocsátják útjára azt az űrszondát, amely az aszteroidát vizsgálná. Hat évnek kell eltelnie ahhoz, hogy elérje a több mint 235 millió mérföldre lévő célállomást. A Psychének öt földi évbe telik, hogy megkerülje a Napot, de mindössze négy óra alatt megfordul a saját tengelye körül, ez a Psyche „napja" - írja a Metro.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.