Újabb aljas átverés terjed a Facebookon: ne dőlj be neki, mert mindenedet elveszítheted

átverés Facebook megvétel bőrönd hirdetés
A reptéreken hagyott, elvesztett csomagokat árulják a Facebookon: ne dőlj be, mert minden pénzedet elvesztheted. 

Rengeteg csomag marad ott a reptereken, többeknek sosem kerül elő az eredeti tulajdonosa. Ezt használják most ki a csalók a Facebookon. Hirdetést adtak fel, amelyben megvételre kínálják ezeket az elfelejtett bőröndöket mindössze 1,95 euróért.

Pénzt lopott egy utastól, majd lenyelte a bankjegyeket a reptéri alkalmazott - Videón az eset

Posztjukban azt állítják, elektronikai eszközöket és egyéb értékes tárgyakat is rejtenek a csomagok, amelyeket a Párizs-Charles de Gaulle repülőtéren hagytak az egykori tulajdonosok.

Képünk illusztráció Forrás: Shutterstock

Az átveréshez hamis fotókat, és hamis kommenteket is készítettek, ezzel szeretnék elcsendesíteni az emberek kételyeit. A hamis Facebook-profillal feladott hirdetés aztán egy olyan webhelyre irányítja át a potenciális áldozatot, amely különféle bizalmas információkat kér, beleértve a banki adatokat is. Aki tehát bedől, az azt kockáztatja, hogy a levont összeg végül biztosan nem 1,95 euró lesz, hanem akár a számláján lévő összes pénz.

Unod a reptéri sorban állást? Egy egyszerű trükkel könnyedén lerövidítheted

Unod a reptéri sorban állást? Egy egyszerű trükkel könnyedén lerövidítheted

Ha nem akarunk átverés áldozatává válni, akkor résen kell lennünk: egy repülőtér soha nem kezeli az elveszett poggyászokat egy Facebook-oldalon keresztül. A tárgyak továbbértékesítése ellenőrzött keretek között történik, és azokhoz a nagyközönség nem fér hozzá. Ezenkívül az elveszett tárgyak egy részét jótékony célokra adományozzák - írja a Geeko.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.