Azonosították a szörnyű buszbaleset halálos áldozatait: egy várandós nő is meghalt, éppen nászúton volt

Forrás: MTI/EPA-ANSA/Andrea Merola -
Velence azonosítás áldozat buszbaleset
Azonosították az észak-olaszországi Mestrében történt buszbalesetnek mind a 21 halottját - közölték a helyi hatóságok.

A balesetben elhunytak között volt az olasz sofőrön kívül kilenc ukrán, négy román és három német utas, a többi halálos áldozat pedig Portugáliából, Dél-Afrikából és Horvátországból származott - ismertette szerda este Luigi Brugnaro velencei polgármester. Az áldozatok azonosítása azért volt hosszadalmas, mert a buszon utazó turisták közül sokan nem vitték magukkal a személyes okmányaikat.

A balesetet szenvedett busz roncsa Forrás: MTI/EPA-ANSA/Andrea Merola

A halálos áldozatok között volt egy állapotos horvát nő is, aki férjével éppen nászúton járt Velencében. A pár szeptember 10-én házasodott össze. A súlyosan megsérült férjet az olasz média közlése szerint egy miranói kórházban ápolják. A baleset 18 sérültjéből öten vannak még életveszélyben, köztük egy kisgyermek.

A baleset kedden nem sokkal 20 óra előtt történt Velencétől 9 kilométerre, egy felüljárónál. Az ingajáratban közlekedő elektromos busz egyelőre ismeretlen okokból áttörte a szalagkorlátot, mintegy 15 métert zuhant és a mestrei vasútállomás vágányaira esve akkumulátorai azonnal lángra lobbantak. A jármű roncsát többórás munkával távolították el a sínekről egy tűzoltódaru segítségével.

Veneto tartományban háromnapos gyászt rendeltek el az áldozatok emlékére. A római szenátus egy perces néma csenddel tisztelgett az elhunytak előtt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.