A csecsemőgyilkos Lucy Letby barátokra lelt a rács mögött: hasonló szörnyetegekkel lógott

Forrás:Twitter -
börtönbüntetés Lucy Letby csecsemő meggyilkolás börtönbarát
Hatalmas port kavart Lucy Letby, a csecsemőgyilkos ápololónő ügye, aki hét csecsemő meggyilkolásáért és több gyilkossági kísérletért állt bíróság elé. Letbyt életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték. Az előzetest a HMP Brozenfieldnél töltötte, ahol elválaszthatatlan börtöntriót alkotott egy másik babagyilkossal és egy nővel, aki feldarabolta saját mostohatestvérét. Később HMP Low Newton szigorúan őrzött börtönébe szállították, és a pszichiáterek úgy vélik, biztosan eltart egy ideig, amíg beilleszkedik rabtársai közé. 

A Mirror információ szerint az életfogytiglanig tartó börtönbüntetést töltő Letby az előzetesben szoros barátságot kötött Michelle Smith-szel és Shauna Hoare-ral. Michelle Smith-t 2012-ben életfogytiglani - de minimum 12 év - börtönbüntetésre ítélték egy kislány, a hathetes Amy erős fájdalomcsillapítóval történő meggyilkolásáért. Hoare-t pedig azért börtönözték be, mert részt vett Becky Watts iskoláslány meggyilkolásában, aki a saját mostohatestvére volt.

Lucy Letbyt hét baba megölésével és további gyilkossági kisérletek miatt börtönözték be Forrás:Twitter

A nap 24 óráját együtt töltötték, talán azért alakult ki közöttük szövetség, mert mindhárman ártatlannak gondolják magukat, de így, hogy Lucyt átszállították, nem tud kapcsolatot tartani börtönbarátaival, ami a hatóságok szerint helyes lépés, ugyanis ez nem az a társulás, ami kívánatos lenne az intézmény falai között.

„Letbyt nagyon szigorúan őrzik, már az is kockázatértékelésen alapulna, hogy elengednék-e például a szülei temetésére vagy más nagy horderejű családi ügy miatt. Rendkívül valószínűtlennek tartom, hogy bármilyen ideiglenes felmentést adnak neki, ugyanis ön- és közveszélyes bűnözőként tartják számon. Jelenleg Low Newtonon belül elkülönítik, hogy ne támadják meg. A közösségi média pletykái, amelyek szerint már megtámadták, hazugságok" - nyilatkozta korábban egy szakértő.

Letby ügyének tárgyalása még folytatódik, a következő a tervek szerint 2024. június 10-én lesz, és várhatóan körülbelül két-három hétig tart. A korábbi tárgyalás több mint 10 hónapig tartott a Manchesteri Koronabíróságon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.