Figyelmeztet a Google: ha kicsúszol a határidőből, minden adatod elveszhet

Forrás: AFP/Imaginechina/Da qing -
személyes adat email cím Google fiók törlés
Az elmúlt időszakban a Google figyelmeztető e-maileket küldött ki azok számára, akik hosszú ideje nem léptek be a Google-fiókjukba. Akik a felszólítás után sem jelentkeznek be a fiókjukba, el fogják veszíteni a személyes adataikat.

„Ha egy Google-fiókot legalább 2 évig nem használtak vagy nem jelentkeztek be, törölhetjük azt és annak tartalmát – beleértve a Google Workspace (Gmail, Dokumentumok, Drive, Meet, Naptár) és a Google Fotók tartalmát is"

- figyelmeztet a társaság.

Figyelmeztet a Google: ha kicsúszol a határidőből, minden adatod elveszhet Forrás: AFP/Imaginechina/Da qing

A Google azért döntött a régi és inaktív fiókok törlése mellett, mert szerintük sokkal nagyobb valószínűséggel vannak kitéve a kiberbűnözőknek, ez pedig nagy veszélyt jelent a többi internetezőnek és e-mailezőnek.

Amint egy fiókot feltörtek, onnantól kezdve a csalók azt bármire tudják használni, a személyes adatok eltulajdonításától kezdve egészen a rosszindalatú tartalmak küldéséig.

Az új irányelvet a Google az év elején jelentette be, majd megerősítette, hogy a fiókok törlését legkorábban 2023 decemberében megkezdi. Annak, aki rendszeresen használja a Google különböző programjait, semmi teendője nincsen, ebben az esetben nem is kapott e-mailt a cégtől - írja a Mirror.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.