Feltalálhatták a Terminátor halálos Skynetjének valódi változatát: az emberiség végét jelentheti

Forrás: TriStar Pictures -
Terminátor Skynet emberiség pusztulás mesterséges intelligencia
Kutatók állítólag megalkották a Terminátorból ismert halálos Skynet egy olyan változatát, amely valóban kiirthatja az emberiséget.

Több kutató levelet írt az OpenAI igazgatótanácsának, melyben arra figyelmeztetnek, hogy a Q-projektben elért eredmények veszélyeztethetik az emberiséget. Az üzenetük végül a ChatGPT megalkotójának, Sam Altmannek az eltávolításához és öt napig tartó káoszhoz vezetett a vállalaton belül.

Feltalálhatták a Terminátor halálos Skynetjének valódi változatát. Forrás: TriStar Pictures

Altman olyan áttörést ért el a Q-val kapcsolatban, ami alapjaiban változtathatja meg a szuperintelligencia utáni kutatást, a vezetőség azonban etikátlan módon használta volna fel az eredményeket.

A Terminátor filmekben a Skynet fiktív mesterséges intelligencia önismeretre tett szert, és nukleáris támadást indított, miután az emberek megpróbálták hatástalanítani.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.