Csoda történt egy kis templomban: a könnyező Szűz Máriának még a szeme is kivörösödött

Forrás: Leemage via AFP/©Godong/Leemage/Pascal Deloche / Godong -
Szűz Mária könny szobor templom
Hátborzongató felvételeket tettek közzé arról, hogy egy kis Szűz Mária-szobor könnyezik. 

Valóságos csoda történt a mexikói El Chanalban található templomban — a helyiek legalábbis így gondolják —, még a szkeptikusok is elzarándokoltak, hogy a saját szemükkel lássák Szűz Mária könnyező szobrát. A közösségi médiában közzétett videókon látszik, ahogy egy könnycsepp gördül le a szobor arcán.

A könnyező szobrot sokan látogatják - Képünk illusztráció Forrás: Leemage via AFP/©Godong/Leemage/Pascal Deloche / Godong

A csoda azonban nem mindenkit győzött meg. Egyesek úgy vélik, hogy a furcsa esemény mögött tudományos ok állhat. Luigi Garlaschelli professzor rámutatott, hogy bizonyos szobrok a porózus anyaguk miatt képesek felszívni a vizet.

Ha a szobrot a tetején, egy észrevehetetlen lyukon keresztül vízzel töltjük meg, a porózus anyag felszívja a vizet, de a külső réteg megakadályozza, hogy az kifolyjon. Ha azonban a védőmázon a könnycsatorna területén egy kis karcolást ejtünk, a felszívott víz azon keresztül úgy fog folyni, mintha a szobor könnyezne" - idézi a Daily Star a professzort.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.