A legfontosabb téli felszerelések az autóba, ha biztonságban akarsz utazni

Forrás: Shutterstock -
meghibásodás biztonság sofőr tél
Mivel télen gyakoribbak a meghibásodások, egy autós szakértő elárulta, mik azok a dolgok, amelyeket minden járművezetőnek fontos az autójában tartania.

Egy járműalkatrész-kereskedő közzétette, milyen alapvető dolgokat érmdemes a téli hónapokban a kocsikban tartani. A hőmérséklet csökkenésével ugyanis az autózás gyakran veszélyesebbé és frusztrálóbbá válhat, különösen, ha a járművezetők nincsenek felkészülve minden eshetőségre.

Minden sofőrnek gondoskodnia kell arról, hogy a többi közlekedő lássa őket, ha járművük meghibásodik. „A téllel együtt járó rövidebb nappalok miatt nagyobb az esélye annak, hogy a meghibásodás sötétben történik. Emiatt fontos, hogy az autóban legyen láthatósági mellény, vészhelyzeti háromszög és egy kis zseblámpa" - javasolják.

Fontos dolgok, amiket érdemes télen az autóban tartani Forrás: Shutterstock

Arra is figyelmeztetnek, hogy bár egyes meghibásodások javításához szakember segítségére van szükség, az autósoknak érdemes néhány alapvető szerszámot az autóban tárolniuk. A járműben tartott tartalék fényszóró izzók, a pumpa, valamint egy kisebb szerszámkészlet segíthet a járművezetőknek abban, hogy biztonságban legyenek.

Erősen ajánlott, hogy egy kisebb elsősegélycsomagot is legyen az autóban, amely olyan eszközöket tartalmaz, mint például alkoholos törlőkendők és fájdalomcsillapítók. Az autósoknak érdemes olyan kellékekről is gondoskodniuk, amelyek segítenek melegen tartani a sofőrt és az utasokat - írja az Express.

"Hasonlóképpen, egy tartalék váltóruha, kesztyű, sál és téli csizma is jó választás lehet, különösen akkor, ha ki kell állni az esőbe vagy hóba."

Ez is érdekelhet:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.