Meghalt Magyarország egyik legismertebb hangja: Andresz Kati 68 éves volt

Fotó: M. Schmidt János - Origo -
Andresz Kati szinkronszínész Susan Sarandon
68 éves korában elhunyt Andresz Kati, Magyarország egyik legismertebb hangja. Ő volt Susan Sarandon állandó magyar hangja, és szinkronizálta Romy Schneidert is.

Andresz Kati 1978-ban végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán. Még ugyanebben az évben a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház tagja lett. 1981–1984 között a Pécsi Nemzeti Színház, 1984–1986 között pedig a győri Kisfaludy Színház színésze volt. 1986–1987 között a szolnoki Szigligeti Színházban játszott. 1987-ben a Jurta Színház alkalmazottja volt. 1988 óta szabadfoglalkozású - írja a Színházonline.

Andresz Kati, magyar színésznő Fotó: M. Schmidt János - Origo

A magyar szinkronélettel foglalkozó Szinkronjunkie a közösségi oldalán így ír a színésznőről:

Andresz Kati páratlan alakítást nyújtott a Harry Potter-filmekben is, a Weasley-család anyukájának kölcsönözte hangját, de hallhattuk a Kojakben, a Columbóban, a Magnumban, a Gyilkos sorokban, a Polipban és a Petrocelliben is. Andresz Kati pótolhatatlan veszteség a szakmának.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.