Senki ne menjen a Normafára: a veszélyek miatt lezárták a területet

Fotó: Csudai Sándor -
veszély havazás Normafa időjárás lezárás
A havazás majd az esőzés után veszélyessé vált a Normafa: úgy döntöttek, ideiglenesen lezárják a területet. 

Lezárták a Normafát, mert az ónos eső következtében a fákra rakódott jég az éjszaka megvastagodott, ágak és tenyérnyi jégdarabok szakadnak le, kisebb fák kidőlése is várható - tudatta a XII. kerületi önkormányzat péntek reggel az MTI-vel.

A közlemény szerint "a balesetek megelőzése és a biztonság érdekében a Hegyvidéki Önkormányzat a Normafa erdőterületeit erdőgazdálkodói jogkörével élve péntek reggeltől ideiglenesen lezárta".

Lezárták a Normafát Fotó: Csudai Sándor

Az előrejelzés szerint pénteken borult időre számíthatunk, északon sokfelé, délen szórványosan esővel. Sűrű ködfoltok is képződnek. A hőmérséklet tág határok között, 1 és 15 fok között változik, délen lesz a legenyhébb idő. Az északias szél megélénkül.

Szombaton szintén borult, de párás, foltokban ködös idő lesz. Északnyugat felől újabb eső, majd havas eső, hózápor valószínű. Egyre inkább megerősödik az ÉNy-i szél. 3-12 fok valószínű - írja a Köpönyeg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.