10 jel, hogy a randipartnered nagyon okos

intelligencia, randipartner, okos, kreativitás, jobb agyfélteke, bal agyfélteke
Forrás: Shutterstock/Imageflow -
alkalmazkodás párkapcsolat humorérzék randi intelligencia
Elgondolkodtál már azon, hogy a veled szemben ülő randipartnered vajon tényleg értelmes, okos ember, vagy csak megpróbál úgy csinálni, mintha? Az intelligencia bizonyos jelei nyilvánvalóak, az olvasottság, az éleslátás, jó kérdések árulkodhatnak, ám nem mindig egyértelműek. Pszichológusok szerint azonban vannak olyan tulajdonságok, melyek minden okos emberben közösek. 

Egy új tanulmány szerint az intelligenciának számos árulkodó jele van, melyek közé tartozik az embert körülvevő világ iránti lankadatlan kíváncsiság, a jó humorérzék, a minták felismerésének képessége és az új, furcsa helyzetekhez való alkalmazkodás.

Ha a következő jelek ismerősen csengenek, akkor valószínűleg valódi értelmiségivel van dolgod.

Forrás: Shutterstock/Imageflow

1) Nagyon kíváncsi, minden iránt érdeklődik

Kutatások kimutatták, hogy a kíváncsibb tanulók jobb jegyeket kapnak. A kíváncsi emberek jobban megőrzik az információkat. Tanulmányok azt is kimutatták, hogy a kíváncsi emberek összetettebb ötleteket és megoldásokat találnak a különböző problémákra, szemben azokkal, akik úgy vélik, „a tudatlanság boldogság”.

2) Nagyon öntudatos

Az öntudat az a tulajdonság, amely lehetővé teszi az emberek számára, hogy tisztán lássák önmagukat, megértsék saját érzéseiket, hiedelmeiket és gondolati mintáikat, valamint azt, hogy ezek a minták hogyan hatnak körülöttük élő emberekre. De az erős öntudat kétélű fegyver. A másik oldalon szorongáshoz vezet és arra hajlamosít, hogy az illetű túl nagy jelentőséget tulajdonítson a jellemhibáira.

3) Szkeptikus

Nem hisznek el mindent, amint hallanak vagy olvasnak, sőt, előfordul, hogy azt sem, amit a saját szemükkel látnak. Kritikus gondolkodók, akik nem hagyják, hogy az érzelmeik döntsenek helyettük. A szkeptikus ember bizonyítékot akar, nem ad a hiedelmekre.

4) Felismeri azokat a mintákat is, melyek másoknak fel sem tűnnek

Mindenben a mintákat, ismétlődéseket keresik és fel is ismerik. Üzleti sikereik is ezen alapulhatnak, Ilyen felismerő ember például Warren Buffet és Jeff Bezos is, akik évek óta uralják iparágaikat, a tendenciafelismerő képességeiknek köszönhetően.

5) Jó a humorérzéke

A humor megértéséhez és ahhoz, hogy az ember vicces legyen nagyon jó kognitív képességekre van szükség, amely lehetővé teszi a gyors gondolkodást és információ-feldolgozást.

6) Elfogadja, hogy mindent nem tudhat

Az igazi intelligencia azt jelenti, hogy megértjük, hogy akármennyit tanul az ember, akárhány könyvet olvas el és hiába beszélget sokat intelligens emberekkel, soha nem fog mindent tudni. A nem tudást arra használja, hogy mindig új ismeretekre tegyen szert, még tovább fejlődjön.

7) Kiváló problémamegoldó

Az értelem és a kritikus problémamegoldás kéz a kézben járnak. Az intelligens emberek figyelmesen meghallgatják a tényeket, a problémát kisebb, jobban emészthető összetevőkre bontják, tárgyilagosan és érzelmek nélkül mérlegelik a tényeket, és az egyes tények súlya alapján határozzák meg a lehetséges megoldásokat.

8) Alkalmazkodó és rugalmas

Az alkalmazkodóképesség az intelligencia jele. Az okos emberek sokféle környezetben boldogulhatnak, legyen szó laborról vagy koktélpartiról. Nyitottak, és hajlandóak figyelembe venni az egymásnak ellentmondó véleményeket és új tényeket, melyek felmerülnek. Ez részben annak köszönhető, hogy határtalanul kíváncsiak az őket körülvevő emberekre és világra. Ez a kíváncsiság megkönnyíti a változás elfogadását is. A változás az univerzum alaptörvénye, és az elkerülhetetlen változásokhoz való alkalmazkodás a fő mutatója annak, hogy egy ember sikeres lesz-e.

9) Elfogadja, hogy nem minden kérdésre van egyértelmű válasz

A kétértelműség elfogadása azt jelenti, hogy többféle, akár ellentmondásos vagy kombinatorikus megoldás is lehet megoldás egy problémára. azok, akik így tekintenek a megoldásra váró kérdésekre, sokkal kifinomultabb megoldásokra jutnak.

10) Üres csevegés helyett az érdemi beszélgetésket részesíti előnyben

A legokosabb emberek utálják cseverészéseket. Mem érdekli őket sem az időjárás, sem az, hogy mások gyerekei milyen sportot űznek. Untatja őket a könnyed beszélgetés, a komolyabb, tartalmasabb témákról állnak hozzájuk közelebb. Képesek magukba nézni és reflektálni gondolataikra és érzéseikre, ezért vonzódnak azokhoz a beszélgetésekhet, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy megosszák véleményüket, gondolataikat és meghallgassák másokét is - írja a Daily Mail.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.