A világ három legszebb nyelve

Business,And,Technology,Concept,-,Smiling,Female,Translator,Or,Operator
Shutterstock/Copyright (c) 2019 Ground Picture/Shutterstock. No use without permission. - Ground Picture
utazás angol nyelv francia nyelv
Minden nép a saját nyelvét tartja a legszebbnek, pedig nem is halljuk a különbséget.

Ha különböző nyelvek hangzására figyelünk, vagyis nem értjük a tartalmat, elámulhatunk, milyen dallamos, milyen lágy, milyen szép. Ugyanígy mondhatjuk azt is, hogy ez a nyelv túl kemény, túl mekegős, túl sok benne a mássalhangzó.  A saját anyanyelvünk összhangzásának milyenségét nehéz megállapítani, mert eltereli a figyelmünket a szöveg jelentése. Hogy melyik a legszebb nyelv a világon, amúgy sem fog kiderülni, hisz mindenkinek más tetszik, ízlések és pofonok...  Kell valami független, ám támpontok szerint működő rendszer, ami segít a döntésben. Ezt a  rendszert a BUSUU nyelvtanulási platform állította össze. Ők tíz nyelvet is kiemeltek, mi viszont kiragadunk ezek közül hármat, ami valóban szép. Sajnos az anyanyelvünk nincs köztük. 

Olasz

Az olasz nyelvről a szerelmes, hevesen érzelmes dallamok jutnak eszünkbe. A könnyű slágerek, vagy éppen Puccini operái. De még zene sem kell hozzá, a beszélt olasz is olyan temperamentumos, hogy táncolni lehetne rá. Az olyan hétköznapi szavak is, mint a bellissima, a piacere és a palazzo a hallgatóságot teljesen elvarázsolják.

Rome,,Italy, pár, szerelem
Forrás: BGStock72/Shutterstock

Angol

Bár nem mindenki találja szépnek az angol minden akcentusát, tagadhatatlan, hogy Shakespeare anyanyelve egyedülálló szépséggel bír. És mivel a világ 3. leggyakrabban beszélt nyelve, amit 335 millióan beszélnek (a legtöbben kínaiul, aztán spanyolul), az üzleti élet és a turizmus közvetítő nyelve lett. 

London, fiatal pár,
Forrás: ESB Professional/Shutterstock

Francia

Ha egy nyelvnek lágynak kell lennie ahhoz, hogy hangzásra sikert arasson, akkor a franciában minden megvan, ami lággyá teszi. Minden kemény mássalhangzót elpuhítanak, a h betű  a szó elején kimondatlan, az r nem pörög, inkább a torok elején gurul. Mintha minden szó becézve lenne. Nehéz elképzelni, hogy beszélnek egymással a hadseregnél például. Egyik humoristánk előadta, hogy hangozna franciául a Star Wars kultikus mondata fonetikusan: Lük, zsö szüi ton pápá! (Luke, je suis ton papa!) A világon egyébként az angol után a franciát tanulják a legtöbben (120 millióan).

Eiffel,Tower, Párizs, tánc, szerelem,
Forrás: Ekaterina Pokrovsky/Shutterstock

Ha a többi kiválasztott nyelvről is tudni szeretnél, itt megtalálod a teljes cikket!

(Forrás: blog.busuu.com, Wikipedia)

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.