Hosszú betegség után elhunyt Szurdi Miklós

Szurdi MIklós
gyász szurdi miklós színész
A színész, rendező, színházigazgató, forgatókönyvíró 73 éves volt.

Szurdi Miklós halálát Dr. Pásztor László, Erdőkertes polgármestere jelentette be Facebook-oldalán. „Mély megrendüléssel fogadtam a hírt. Nagyon megkedveltem Őt, mert fiatalos gondolkodása és sajátos világlátása ösztönzően hatott a környezetére. Szurdi Miklós művész volt. Egy ember, akire számíthattam. Munkaerő, aki szívén viselte Erdőkertes kulturális életét. Egy hős, aki kitartóan viselte hosszantartó, komoly betegségét. Elment, és nagy űrt hagy maga után. Köszönjük Miklós, hogy nekünk is voltál!” – olvasható a bejegyzésben.

Szurdi Miklós
Forrás: MTI/MTVA/MTVA/Mohai Balázs

Szurdi Miklós  1950. október 2-án született Budapesten. A Színház- és Filmművészeti Főiskolán előbb színész, majd rendező szakos diplomát szerzett. Előbb a kecskeméti Katona József Színház, majd a szolnoki Szigligeti Színház tagja volt. 1982-től a Nemzeti Színház tagja. 1983-tól a Mafilm és a Magyar Televízió rendezője. 2007-ben ő rendezte meg Elton John és Tim Rice Aida c. musicaljét, amely Magyarországon akkor ősbemutatónak számított. 

Szurdi MIklós_hat gyerek, három unoka
Szurdi MIklós hat gyermeke és három unokája
Forrás: Hot archívum

Első feleségétől, Gór Nagy Máriától két fia született. 1988-ban elvette feleségül Appel Editet, akitől szintén két gyermeke született. Az 1990-es évek közepén házasodtak össze Xantus Barbarával, két gyermekük született. A színésznő és Szurdi Miklós 2012-ben zárták le húsz éven át tartó házasságukat. Bár a szerelem véget ért, baráti és munkatársi viszonyuk megmarad - írja a Bors

 


 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.