Taste Balaton Fesztivál kultúra balaton gasztronómia
A fesztivál márciusi 10 napja alatt egymást érik az örömfőzések, az izgalmas workshopok, kiállítások és helytörténeti túrák. A program gerincét alkotó gasztronómiai élmények mellett lesz lehetőség bőven az aktív kikapcsolódásra: nem fognak unatkozni a zenerajongók, de a workshopok, a sport-, és az irodalmi élmények keresői sem, sőt két program között bringára is pattanhatunk. Családias, egyedi és kis létszámú eseményekre számíthatunk, amikre érdemes előre foglalni, mert hamar telnek a helyek.

A Csapody Balázs, Budavári Dóra és Kalas Györgyi és Csapody Bence által megálmodott fesztivál alapötlete szerint az egyedi programokban a gasztronómia összefonódik a zenével, a művészetekkel, az irodalommal, a helytörténettel – így lesz igazán sokszínű a paletta. A 10 nap alatt 26 balatoni étterem, gasztrohotel, valamint kulturális intézmények, borászatok várják a vendégeket, akik két kulináris kaland között a Balaton Bike 365 csúcskategóriás biciklijeivel is közlekedhetnek és fedezhetik fel a tavaszi vidéket. Fontos a bevonódás és a közvetlenség, beleshetünk a kulisszák mögé, találkozhatunk a vendéglátókkal és séfekkel is. 

Ez alatt a 10 nap alatt igyekszünk megmutatni a régió gasztronómiai és kulturális sokszínűségét. A több mint 100 programos étlapot átnézve mindenki maga állíthatja össze a fesztiválmenüjét. Egy tökéletes nap indulhat jógával és termelői reggelivel, folytatódhat egy nagy bringázással, majd kiállításmegnyitóval, kolbásztöltéssel egybekötött csemegézéssel és zárulhat egy izgalmas, zenés vacsorával”

 – mondja Budavári Dóra alapító és kommunikációs igazgató.

Forrás: Taste Balaton

 

A fesztivál szervezésekor kifejezetten fontos szempont volt, hogy minél több olyan program szülessen, amiben a vendégek is részt tudnak venni, és nem pusztán szemlélői az eseményeknek. A kiemelkedő és különleges gasztronómiai élmények mellett számos szabadidős programot is kínálunk. Igyekeztünk összehozni a gasztronómiát és a kultúrát a szórakozással és a kikapcsolódással”

 - meséli Kalas Györgyi, alapító és programigazgató. 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.