Izgalom, szerelem, erotika a mozis hullámok között – ezek a kedvenc tengerparton játszódó filmjeink

2017 - Baywatch - Movie Set, Dwayne „The Rock” Johnson
NORTHFOTO/© 2017 by Entertainment Pictures - Paramount Pictures
kalandok Tűzvörös égbolt filmek tengerpart
Február 22-én kerül a hazai mozikba a Tűzvörös égbolt című német film, aminek két jóbarát főhőse egy balti-tengeri nyaralás közben kerül az érzelmek és egy erdőtűz csapdájába. Ebből az alkalomból listára gyűjtöttük azokat a filmeket, amelyek a legemlékezetesebb módon meséltek tengerparti kalandokról.

A cápa (1975)

A tengerparton néha félelmetes dolgoknak is lehetünk tanúi, mint például egy vízből felbukkanó cápauszonynak… Steven Spielberg korai rendezése megújított a horror műfaját, megteremtette a blockbuster fogalmát, és azóta is folyamatosan másolják. A maga idejében még a tengeri fürdőzés népszerűsége is komolyan visszaesett a hatására, a zenéje klasszikus lett, a híres beállításai és mondatai pedig máig élnek.

A kék lagúna (1980)

A tengerpart persze a legtöbbször a romantika és forróság helyszíne, ezekben pedig megkerülhetetlen A kék lagúna, melynek történetében két kisgyerek vetődik el egy lakatlan szigetre. Együtt nőnek fel, senkitől sem zavartatva, egy bizonyos életkor után azonban új dolgokkal szembesülnek, mint például a testi szerelem szépségei.

A part (2000)

A tengerpart a legtöbbek számára a vágyak tárgya, vagy legalábbi úticélja is. Így van ezzel a Leonardo DiCaprio alakította főhős is ebben a filmben, amikor egy titokzatos, világtól elzárt közösségben véli megtalálni a boldog élet lehetőségét. Aztán persze kiderül, hogy nem minden olyan idilli, mint aminek látszik, még a tengerpart sem.

Számkivetett (2000)

A tengerpart néha magányos hely is tud lenni, erről pedig kevesen tudnak többet, mint Tom Hanks ebben a filmben. Hisz az ellenszert is felfedezi benne: ha ez embernek egy lakatlan szigeten egyedül kell túlélnie, és közben még a józan eszét is megőriznie, nem árt ha keres egy társat, akihez beszélhet. Még akkor is, ha az csak egy kifestett röplabda.

Baywatch (2017)

A tengerpart a szexi vízimentők terepe is, és őket a Baywatch sorozat mutatta be olyan módon, ami máig a popkultúra része. Az egykor nálunk is oly népszerű sorozatból aztán film is készült, David Hasselhoff karakterét a méretes izmokkal bíró Dwayne „The Rock” Johnson vitte tovább az oldalán a szintén kockás hasú Zac Efronnal, a női fronton pedig olyan látványban tehetséges hölgyekkel, mint Alexandra Daddario vagy Kelly Rohrbach. De azért Hasselhoff és Pamela Anderson is felbukkan a filmben!

Idő (2021)

A tengerpart az a hely is tud lenni, ahol szembe kell nézni öregedés hatalmával. Ebben a filmben extrém gyorsasággal, hiszen a rejtélyes filmjeiről ismert M. Night Shyamalan rendezésében egy csapat nyaraló reked egzotikus tengerparton, majd kisvártatva azt veszik észre, hogy elkezdenek rohamosan öregedni. Menekülési lehetőség pedig nem látszik, sem a partról, sem az öregedés elől.

Tűzvörös égbolt (2023)

A tengerpart a barátság helyszíne is tud lenni, mint a hazai mozikba február 22-én kerülő Tűzvörös égbolt esetében. A fesztiválkedvenc német alkotásban két fiatal jóbarát érkezik a Balti-tengernél található nyaralóba kikapcsolódni és alkotni, azonban egy félreértés révén másokkal is meg kell osztaniuk a helyet. Kapcsolatok és szerelmek szövődnek, miközben egy végzetes erdőtűz veszi őket körbe.

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.