A muskátli gondozása: ezeket tedd, hogy ne sárguljon a levele

muskátli
Thinkstock -
terasz virág kert és balkon muskátli
A muskátli tavasztól őszig a teraszunk éke lehet. Ha folyamatosan törődunk vele, meghálálja.

A muskátli levelei többféle okból besárgulhatnak. 
- Például, ha elfogy a földjéből a tápanyag. 
- Ha túl sok víz éri. Ilyenkor elkezd rothadni a gyökere, és csak úgy megmenthető, ha átülteted. 
- Kezeld gomba elleni készítménnyel. Vigyázat, megfertőzheti a többi muskátlit is! Megelőzni a gombásodást úgy lehet, ha megmetszed a szárakat, hogy ne legyenek olyan sűrűn a levelek. Locsoláskor pedig a növény tövére juttasd a vizet, a leveleket ne érje.

Tápláljuk, hogy dúsan virágozzon! 

A muskátlit érdemes rendszeresen tápoldatozni, hogy minél ellenállóbb legyen a betegségekkel szemben, és többet virágozzon. A legfontosabb tápanyagok a nitrogén, a foszfor, a kálium és a makroelemek közül a magnézium. A magnéziumhiányt arról lehet felismerni, hogy a levelek kivilágosodnak. Ha komplex műtrágyát használsz, ami tartalmaz még kalciumot és magasabb arányban foszfort, az segíti a virágképződést. Az öntözővíz és a tápoldat mennyiségét igazítsd a növény fejlettségi állapotához és az időjáráshoz. Figyelj arra, hogy az elnyílt virágokat tördeld le, mert ezzel újra virágzásra serkented a növényt - - írja a Ripost, ahol több hasznos tippet is találsz a muskáti gondozásával kapcsolatban. 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.