5 jel, hogy biztosan introvertált vagy!

Az introvertáltság gyakran félreértett személyiségjegy, melyet nem szabad összekeverni a félénkséggel vagy az antiszociális viselkedéssel.
Shutterstock/Copyright (c) 2021 Nata Bene/Shutterstock. No use without permission. - Nata Bene
személyiség teszt introvertált
Ha a következő 5 jel biztosan igaz rád, akkor nagy valószínűséggel te is introvertált személyiség vagy, lássuk!

Az introvertáltság gyakran félreértett személyiségjegy, melyet nem szabad összekeverni a félénkséggel vagy az antiszociális viselkedéssel. Az introvertált emberek energiát merítenek a belső világukból, és gyakran a csendesebb környezeteket részesítik előnyben. Ha kíváncsi vagy, hogy introvertált vagy-e, íme 5 jel, amely segíthet eldönteni.

5 jel
Igaz rád az 5 jel? 
Forrás: Shutterstock/Africa Studio

 

Szükséged van egyedüllétre a feltöltődéshez

Az introvertált embereknek gyakran van szükségük önidőre, hogy egyedül legyenek, és újra feltöltsék az energiájukat. Míg az extrovertáltak feltöltődnek a szociális interakciók során, az introvertáltak épp ellenkezőleg, nekik szükségük van egyedüllétre. Ha egy hosszú, társasági nap után legszívesebben egy könyvvel, vagy egy csendes sétával töltöd az estét, valószínűleg introvertált vagy.

Mélységet keresel a kapcsolataidban

Az introvertáltak hajlamosak kevesebb, de mélyebb kapcsolatokat kialakítani. Nem érdeklik őket a felszínes beszélgetések vagy a nagy társasági események. Ehelyett értékelik a mély, értelmes beszélgetéseket, és azokat a kapcsolatokat, amelyek valódi köteléken alapulnak. Ha inkább egy szoros baráti köröd van, akikkel mély beszélgetéseket folytathatsz, mintsem hogy nagy baráti társaságban forogj, ez is egy jel lehet.

5 jel
Az introvertáltság gyakran félreértett személyiségjegy, melyet nem szabad összekeverni a félénkséggel vagy az antiszociális viselkedéssel. 
Forrás: Shutterstock/DimaBerlin/Shutterstock

Gondolkodó típus vagy

Az introvertáltak sok időt töltenek gondolkodással és önreflexióval. Gyakran mélyen elmerülnek a gondolataikban, és szeretnek analizálni, tervezni, valamint mérlegelni a különböző lehetőségeket, mielőtt cselekszenek. Ha gyakran találod magad elgondolkodva a jövődről, az élet nagy kérdéseiről, vagy egyszerűen csak szeretsz elmélkedni, valószínűleg introvertált vagy.

 Jobban kommunikálsz írásban, mint szóban

Az introvertált emberek gyakran kényelmesebbnek érzik az írott beszédet. Míg egy csoportos megbeszélésen, vagy társaságban nehezebben találják meg a szavakat, esetleg azonnal reagálnak, az írásos kommunikáció segítségével jobban ki tudják fejezni a gondolataikat és érzéseiket. Az e-mail, az üzenetküldés, vagy az írott levelek írása  az introvertált személyiségek preferált kommunikációs eszköze.

Az introvertáltak hajlamosak kevesebb, de mélyebb kapcsolatokat kialakítani. Nem érdeklik őket a felszínes beszélgetések vagy a nagy társasági események.
Az introvertáltak hajlamosak kevesebb, de mélyebb kapcsolatokat kialakítani. Nem érdeklik őket a felszínes beszélgetések vagy a nagy társasági események. 
Forrás: Shutterstock/Medvid.com

Könnyen zavarba jössz

Az introvertáltak gyakran érzik magukat kényelmetlenül nagy társaságokban vagy zajos környezetben. Míg mások élvezik a bulikat és a tömegközlekedést, az introvertáltak inkább a csendesebb, intimebb helyszínek felé húzódnak. Ha gyakran tapasztalod, hogy zavarba jössz, vagy feszülté válsz nagyobb társaságokban, és inkább kerülöd ezeket a helyzeteket, az is egyértelmű jel lehet az introvertáltságról.

Ha pedig szeretnél még több információt megkapni a témával kapcsolatban, akkor nézd meg az alábbi videót:

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.