Meztelen kannibálok szedhetik áldozataikat a nemzeti parkban, ahonnan már öt ember eltűnését jelentették

rejtély kannibál törzs eltűnés
Többen is arról számoltak be, hogy pucér vadembereket láttak egy amerikai nemzeti parkban. Már több évtizede a kering a pletyka, miszerint a természetvédelmi terület meztelen kannibálok rejtekhelye.

Több tucatszor jelentettek már gyanús embereket az Appalache-erdőből, ami állítólag meztelen kannibálok búvóhelye. A legenda úgy tartja, hogy az amerikai polgárháborúból dezertált férfiak leszármazottai élnek itt, a civilizációtól teljesen elzárva. Aggasztó, hogy legalább öt ember tűnt már el nyomtalanul a Great Smoky Mountains Nemzeti Park sűrű erdeiben. A legismertebb eset Dennis Martiné, egy hatéves kisfiúé, aki 1969. júniusában tűnt el. A családi kempingezésen bement egy bokor mögé, és soha többé nem látta senki. A Dennis Martin-ügy akkora országos érdeklődést váltott ki, hogy az úgynevezett Zöldsapkásokat, az amerikai hadsereg elit egységét hívták segítségül a kereséshez. A magasan képzett csapatok nem bukkantak Dennis nyomára, de ők is láttak néhány "vadembert".

Dennis Martin eltűnése, meztelen kannibálok
Dennis Martin eltűnését is a meztelen kannibálok számlája írják. 
Forrás: Knoxville News Sentinel Archive

„Ez az elvadult emberekből álló csoport közismerten kannibalista hajlamú" - állította egy paranormális jelenségekkel foglalkozó szakértő, Brian Jeffrey. „Az első feljegyzések az Egyesült Államokban 1877 körül jelentek meg, Észak-Karolina nyugati részén látta őket pár aranybányász. Követték őket egy barlangba, ahol egy csomó csontot találtak mindenféle állatfajtól. Emberi csontokat nem láttak. Alig 20 évvel később újabb hírek jelentek meg egy vademberről, akit szintén ezen a területen fogtak el. Őt végül elmegyógyintézetbe vitték, ahol úgy élte le az életét, hogy sosem derül ki róla, hogy mi a neve és honnan jött."

A szakértő hozzátette, több tucat jelentésről tud, amik arról szólnak, hogy emberek vadon, a civilizációtól elzártan élnek a Smoky-hegységben. Az első feljegyzések szerint földművelésből életek, de az idők folyamán kanibálokká válhattak.

„Az utóbbi időben megszaporodtak ezek az észlelések. Többen arról számoltak be, hogy a vadon élő egyedek csapdákat állítanak, és magányos kirándulókat ejtenek rabul. Kifejezetten az időseket és a gyerekeket vették célba. Többen szőrös, meztelen férfiakat láttak. Volt egy pár, leparkoltak az autójukkal, és kiszálltak, hogy megnézzenek egy vízesést. Felmásztak az oldalán, és egy teljesen meztelen férfit vettek észre. Deréktól lefelé szőrösebb volt az átlagosnál, az arca pedig vérrel volt bekenve."

A szakértő hozzátette, a leírások szerint a lényeknek furcsa, beesett szemük van, ami a beltenyészet eredménye lehet.

Great Smoky Mountains, meztelen kannibálok
A nemzeti part sürű erdeiben könnyű eltévedni és elbújni is.
Forrás: AFP

A meztelen kannibálok lehetnek felelősek több ember haláláért

A nemzeti park sűrű erdeiben nagyon könnyű eltévedni, és az utóbbi évtizedek eltűnései valóban nagyon rejtélyesek. 1981. szeptember 25-én Thelma Pauline "Polly" Melton két barátjával túrázni indult. Néhány méterrel a többiek előtt halad, amikor egyszer csak eltűnt egy domb mögött. Soha többé nem látták, és nem is hallottak róla. Trenny Gibson 16 éves volt, amikor 1976. október 8-án eltűnt a Great Smoky Mountains hegységben. A lány középiskolai kiránduláson vett részt. A 45 éves Christopher Cessna egyedül kirándult, amikor 2011-ben eltűnt a környéken, és ugyanígy járt Derek Lueking is. A keresők később egy hátborzongató üzenetet találtak Lueking autójának műszerfalán: „Ne keressetek.”

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.