Szexgyilkos: tönkreteszi a kapcsolatodat ez az egyetlen lefekvés előtti szokás

okostelefon ágy pár
Shutterstock -
intimitás közösségi médiahasználat szex közösségi média
Megoszlik a szakemberek véleménye arról, hogy mennyire intimitásromboló a hálószobában a közösségi média pörgetése. Van, aki szerint ez a szokás kifejezetten szexgyilkos és a kapcsolat halálához vezethet.

Szakértők szerint a közösségi média pörgetése halálos ítéletet jelent a párkapcsolatra és a szexre nézve, ugyanis alapvetően csökkenti az intimitás és a szerelem, vagy csak általában a partnerrel való érintkezés esélyét. Van, aki szerint muszáj elhagyni ezt a szexgyilkos szokást.

Szexgyilkos közösségi média
A párhuzamos görgetés szexgyilkos szokás
Forrás: Shutterstock

A közösségi média pörgetése az ágyban szexgyilkos addikció

Tracy Ross, egy New York-i pár- és családterapeuta szerint a "párhuzamos görgetésnek" teljesen elidegeníti a pár tagjait egymástól, ugyanis ahelyett, hogy az ágyban szorosabb kapcsolatba kerülnének egymással, mindketten addiktív módon a saját kis univerzumukban maradnak. Hozzátette, a telefonhasználat elkerülési technikaként működik, és azt jelzi a másik felé: ne közelíts! Arról is beszélt, hogy praxisa során nem nagyon találkozott olyan párral, akik ne tekintenének úgy a másik telefonjára, mint egy nemkívánatos harmadik félre a kapcsolatban.  A pszichológus úgy véli, a telefont jobb, ha a hálószobán kívül hagyjuk, ami eleinte furcsa lehet, de később a kapcsolat minőségi változásához vezet, nem beszélve az egyéb káros hatások csökkentéséről. 

A javunkra is fordíthatjuk

Aimee Hartstein pszichoterapeuta azonban úgy véli, ez teljesen irreális, nem kell teljesen száműzni az okostelefont az ágyból, csak észszerű határt kell szabni a használatának, sőt, remek lehetőség arra, hogy a pár tagjai megosszák egymással ezt, ami felkeltette a figyelmüket, ami még közelebb hozhatja őket egymáshoz. 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.