légiutas-kísérő pihenés repülés
Gondolkodtál már azon, hogy egy hosszú út során a légiutas-kísérők hol pihennek? Erre vannak a repülőgépnek olyan szobái, ahol csak ők tartózkodhatnak.

Nincs olyan, aki ne ábrándozna arról egy hosszabb repülőúton, milyen jó lenne, ha egy csendes, szeparált szobában pihenhetne egy kicsit. Nos, minden repülőgépen van ilyen szoba, csak nem az utasoknak. Nekik ezekbe belépniük sem szabad. 

A repülőgép titkos fülkéi a légiutas-kísérők pihenőszobái
Repülőgépek titkos fülkéi a légiutas-kísérők pihenőszobái
Forrás: Shutterstock

Egy légiutas-kísérő a közelmúltban a CNN-nek elárulta, hogy a „titkos” szobáik arra valók, hogy egy hosszú úton egy kicsit kiszabaduljanak a káoszból és megpihenjenek. Ezek a rejtett a hálók a United Airlines légiutas-kísérője, Susannah Carr, aki többnyire  Boeing 767-es, 777-es és 787-es repülőgépekkel repül, elmondása szerint nagyon jól el vannak rejtve az utasok elől. Persze ennek ellenére van, aki megtalálja és megpróbál belépni oda: a legtöbben nem szándékosan, de vannak, akik azt hiszik, az a mellékhelyiség. „Kicsit olyan, mint a Disneyland, zárt ajtók mögött tartjuk a varázslatot” - nyilatkozta

A Finnair légiutas-kísérője, Karoliina Åman is nyilatkozott a csatornának a szobákkal kapcsolatban, és elárulta, hogy minden hat óránál hosszabb járaton az idő 10 százalékát a pihenésre fordítják. "Ez kulcsfontosságú" - szögezte le, de hozzátette, ha úgy adódik, munkába kell állniuk, ez afféle készenlét. Karoliina elárulta, hogy nehéz teljesen kikapcsolni, gyakran hangoskönyvet hallgat, vagy olvas, de szinte soha nem alszik. 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.