Imádod a füstös sminket, de az ünnepek alatt mégis valami másra, valami elegánsabbra vágysz? Turbózd fel kicsit kedvenc szemfestésedet, és fogadd meg Larion Oscar sminkmester tippjeit!

Ragyogj ki a tömegből az ünnepek alatt is! Az Egoist Smoky a legújabb őrület: ez a már-már klasszikusnak számító, füstös hatású szemfestés egy kis pikáns csavarral megfűszerezve! A lényege a matt és a fényes textúrák keverése. Próbáld ki az éjfekete matt szemhéjpúdert, kombinálva egy vibrálóan fényes kobaltkékkel; fenséges lesz tőle a megjelenésed.

Így készítsd el

Az arctisztítás és hidratálás után a szemhéjadra tegyél báziskrémet, majd egységesítsd a bőröd színét, szerkezetét kedvenc folyékony alapozóddal. Legyen igézően friss a tekinteted: egy folyékony korrektorral frissítsd fel a szemkörnyéket.

Forrás: Thinkstock

A korrektor színe egy-két árnyalattal legyen világosabb, mint a bőrszíneddel harmonizáló alapozó színe, mert akkor észrevétlenül tudod összedolgozni a textúrákat.

A kontúrszéleket az ujjaddal masszírozd el, majd fixáld le transzparens porpúderrel, hogy stabil maradjon egész nap. Jöhet egy kis csillogás: szaténfényű fehér selyemport finoman masszírozz az arccsontodra highlightként, ez ugyanis gyönyörűen feldobja a sminkedet. Az orcáid üde ragyogásához válassz egy ragyogóan természetes bronzosítót! Formázd meg a szemöldöködet a szemöldöktökéletesítő ceruzával, majd fésüld ki a felesleget, rendezd a kósza szálakat egy áttetsző szemöldökbalzsammal.

A szemfestéshez először egy vízálló, éjfekete szemceruzával kontúrozd körbe a szemet, satírozd el finoman, majd egy matt, fekete szemhéjpúderrel készítsd el a füstös szemfestést. Bolondítsd meg a már elkészített füstös hatást úgy, hogy csillogó, kobaltkék színt teszel a felső szemhéj közepére és az alsó pillasorhoz ugyanúgy egy keveset.

Forrás: Thinkstock

A matt környezetben a csillogó kobaltkék fenségesen szép, vibrálóan izgalmas lesz tőle a szemed!

A drámaiságát fokozd azzal, hogy alul-felül kiemeled feketével a vízvonaladat. Szempilláidat a dúsító éjfekete szempillaspirállal koronázd meg! Ajkaid szenvedélyét fokozd egy érzéki, fukszia árnyalatú ajakrúzzsal!