hangjáték karácsony programok Müpa
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Alig várod a karácsonyt? Szeretnél kicsit elmerülni az ünnepi hangulatban, de ki nem állhatod a tömeget? Adunk pár tippet, hogy könnyebben menjen a készülődés. 

Müpa Hangjáték

December 4-től

Az interaktív zenedoboz egy évvel ezelőtt indult hódító útjára, amikor az Allee bevásárlóközpontban egy hét alatt mintegy 30 ezer látogató csodálta meg a különleges szerkezetet, amely számos szakmai elismerést is kapott. A Müpa Hangjáték 2016 tavaszán, a Madách téren is nagyon népszerű volt. A repertoár azóta tovább bővült, így most már a karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódóan többek között, a Pásztorok, pásztoroknak a dallamára is kipróbálhatják a zenedobozt. A többi korábbi népszerű dallam, vagyis Csajkovszkij Diótörője, Liszt 2. Magyar rapszódiája, a Halott Pénz Valami van a levegőben című slágere, Vuk dala, a Harry Potterből Hedvig indulója, Wagner Ring-tetralógiájából A walkürök lovaglása és Nino Rota Fellini 8 1/2 című, Oscar-díjas filmjéhez írt zenéje is megmaradt a közönség szórakoztatására.

Gödöllői Karácsonyház

Egész decemberben

Már több, mint 15 éve minden évben november elején nyit Gödöllőn az első és eredeti Karácsonyház, ahol 300 négyzetméteren 9 szobában több, mint 10 országból válogatott karácsonyi dekorációs elemeken és kiegészítőkön kívül itthon egyedülállóan különleges karácsonyi hangulattal, az aktuális trendeknek megfelelően feldíszített több, mint húszféle karácsonyfával és megannyi ritka és szépséges aprósággal várjuk a látogatóinkat! Az adventi időszakban hétvégenként karácsonyváró kézműves foglalkozások várják a kicsiket és nagyokat.

Adventi programok a Magyar Nemzeti Galériában

November 27. – December 18.

Magyar Nemzeti Galéria

Csütörtökönként 16.30-kor és minden szombaton 16 órától az adventi időszakhoz kapcsolódó tárlatvezetéssel várják az érdeklődőket a gótikus gyűjteményben.

November 27. Csütörtök 16:30 - Templom a templomban: a Kisszebeni főoltár
December 4. Csütörtök 16:30 - Szent Miklós változó legendája
December 11. Csütörtök 16:30 - Szentek a Római Birodalom végnapjaiban
December 18. Csütörtök 16:30 - A Szentek fuvarosa - A gótikus gyűjtemény története

Forrás: Facebook/Karácsonyi látogatás a Magyar Nemzeti Galériában

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.