Mikor máskor jönne elő az ember gyerekkori énje, ha nem karácsonykor. Bátran add át magad a felszabadult ünneplésnek és csempéssz egy kis vidámságot a külsődbe is. Ha pedig úgy érzed, végérvényesen kinőttél a vicces frizurákból, csináld meg a kislányodnak, biztosan élvezni fogja.

A fenyőfafonás

Két változatát mutatjuk be a fenyőfás frizuráknak. Az első egy gyorsabb megoldás, és nem igényel komoly technikai tudást. Egy szimpla hármas fonásról van szó, ahol annyi türelemjátékra van szükség, hogy minden lépésnél meg kell állni egy-egy kisebb tincset kihúzni: ez adja ugyanis a fenyőfaformát. Nézd csak:

A második változat egyfajta hamisfonás, hiszen látványra olyan, mintha fonás lenne, de más technikával készül, amit nagyon egyszerű elsajátítatni. Mivel ez az előzőnél masszívabb tartást ad, fel is díszítjetjük a fát. Mutatjuk:

A rénszarvaskonty

Komolyabb technikai tudást ez a frizura sem igényel, de néhány alapanyagot azért be kell szerezni hozzá. A hajfánkon túl szükség lesz egy piros kis gömbdíszre, vagy egy pici pompomra, barna zseníliára és egy műanyag szempárra. Ezeket pedig hullámcsatokkal tudod rögzíteni a konythoz.

Tipp!  

Ha tetszik a konty, de visszafogottabb végeredményre vágysz, nézz körül a karácsonyi díszek között, és tűzz bele egy neked tetsző formát.

A grincsfaCsakis bevállalósoknak ajánlott a grincsfa frizura. A nagy mennyiségű hajlakkon túl, amitől a szemeteket mindenképpen kíméljétek, egy hajhosszúságnak megfelelő hungarocellkúpra és persze karácsonyi díszekre van szükség. Mivel a hajlakk miatt egyébként is hajmosás lenne a nap vége, a zöld hajszínező sprét is kipróbálhatjátok.