Hajlamosak vagyunk gyorsan betekerni valami karácsonyos csomagolópapírba az ajándékot, rácsapni egy előregyártott masnit, és boldogan konstatálni, hogy egy kész. Ám sokkal jobb lenne, ha a csomagolásra is legalább akkora figyelmet szentelnénk, mint magára az ajándékra. Le a személytelen ajándékszatyrokkal! Megmutatjuk, hogy miként tudsz olyan csomagolást készíteni, amit valóban megéri betenni a fa alá és gyönyörködni benne.

A barna papír

Ez a legolcsóbb, gyakran használják küldemények plusz rétegeként is. Ám, ebből tudjuk a legtöbbet kihozni, némi kreativitással, kézügyességgel és pár plusz kellékkel. A legjobb, ha sima zsinórral, spárgával kombinálod, de természetesen használhatsz hozzá valamilyen szép szalagot is.

Forrás: scandimagdeco.blogspot.com, liagriffith.com

Egy ajándékcsomagolás több üzenetet is közvetít: többek közt az ajándékozó és az ajándékozott viszonyát.  

Az üres felület adja magát, hogy mintával díszítsd. Ezt akár a gyerekekkel együtt is megteheted – krumplinyomdával és temperával -, de befújhatod ezüst, arany dekor sprével is. A mi kedvencünk azonban a „fröcskölés", melyet a legegyszerűbb, enyhén higított temperával véghezvinni.

Forrás: scandimagdeco.blogspot.com, almostmakesperfect.com

 

10 karácsonyi ajándék ötlet
Nincs még ötleted arra, hogy kinek mit ajándékozz karácsonyra? Érdekelne néhány újdonság? Összegyűjtöttünk 10 ajándékot, aminek biztosan örülni fognak a rokonaid, barátaid.

Egy egyszerű csomagolást fenyőággal, vagy bármilyen örökzölddel, télen is termő növényággal is remekül fel lehet dobni. Válassz például csipkebogyót, amit meg is lehet enni. Ezeknél azonban nem szabad hetekkel az ajándékozás előtt letudni a csomagolást, mert az ágak elszáradnak és úgy kifejezetten kiábrándító hatást fognak kelteni.

Forrás: scandimagdeco.blogspot, i.pinimg.com

 

Szánd rá az időt

Egy-egy valóban személyre szabott ajándékcsomagolással sok dolgod lehet. A lehetőségek végtelenek. Egy édesség imádónak, bele lehet kötni, mondjuk egy nyalókát, vagy egy karácsonyi cukorkát. Személyes üzeneteket is írhatsz a kísérőkártyákra, vagy feldobhatod valami extra, egyáltalán nem csomagolásra való aprósággal; gyöngyökkel, fémautóval, mini fenyőfával... stb.

Forrás: bloglovin.com, unblogdedecoracionamimanera.blogspot.com

Zokni, nyakkendő, parfüm: ezeket a megszokott, már-már elcsépelt ajándékokat is remekül fel tudod dobni egy szuper csomagolással.  

Felkeltettük a kedvedet, hogy idén másként csomagold be az ajándékokat? Akkor lesd meg ezt a videót, és vágj bele a „menő" ajándékozásba!