„Skandináv” karácsonyi ajándékcsomagolás haladóknak – DIY ötletek

karácsony skandináv stílus DIY tippek ajándék csomagolás ajándékozás dekoráció ötletek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hajlamosak vagyunk gyorsan betekerni valami karácsonyos csomagolópapírba az ajándékot, rácsapni egy előregyártott masnit, és boldogan konstatálni, hogy egy kész. Ám sokkal jobb lenne, ha a csomagolásra is legalább akkora figyelmet szentelnénk, mint magára az ajándékra. Le a személytelen ajándékszatyrokkal! Megmutatjuk, hogy miként tudsz olyan csomagolást készíteni, amit valóban megéri betenni a fa alá és gyönyörködni benne.

A barna papír

Ez a legolcsóbb, gyakran használják küldemények plusz rétegeként is. Ám, ebből tudjuk a legtöbbet kihozni, némi kreativitással, kézügyességgel és pár plusz kellékkel. A legjobb, ha sima zsinórral, spárgával kombinálod, de természetesen használhatsz hozzá valamilyen szép szalagot is.

Forrás: scandimagdeco.blogspot.com, liagriffith.com

Egy ajándékcsomagolás több üzenetet is közvetít: többek közt az ajándékozó és az ajándékozott viszonyát.

Az üres felület adja magát, hogy mintával díszítsd. Ezt akár a gyerekekkel együtt is megteheted – krumplinyomdával és temperával -, de befújhatod ezüst, arany dekor sprével is. A mi kedvencünk azonban a „fröcskölés", melyet a legegyszerűbb, enyhén higított temperával véghezvinni.

Forrás: scandimagdeco.blogspot.com, almostmakesperfect.com

10 karácsonyi ajándék ötlet

Nincs még ötleted arra, hogy kinek mit ajándékozz karácsonyra? Érdekelne néhány újdonság? Összegyűjtöttünk 10 ajándékot, aminek biztosan örülni fognak a rokonaid, barátaid.

Egy egyszerű csomagolást fenyőággal, vagy bármilyen örökzölddel, télen is termő növényággal is remekül fel lehet dobni. Válassz például csipkebogyót, amit meg is lehet enni. Ezeknél azonban nem szabad hetekkel az ajándékozás előtt letudni a csomagolást, mert az ágak elszáradnak és úgy kifejezetten kiábrándító hatást fognak kelteni.

Forrás: scandimagdeco.blogspot, i.pinimg.com

Szánd rá az időt

Egy-egy valóban személyre szabott ajándékcsomagolással sok dolgod lehet. A lehetőségek végtelenek. Egy édesség imádónak, bele lehet kötni, mondjuk egy nyalókát, vagy egy karácsonyi cukorkát. Személyes üzeneteket is írhatsz a kísérőkártyákra, vagy feldobhatod valami extra, egyáltalán nem csomagolásra való aprósággal; gyöngyökkel, fémautóval, mini fenyőfával... stb.

Forrás: bloglovin.com, unblogdedecoracionamimanera.blogspot.com

Zokni, nyakkendő, parfüm: ezeket a megszokott, már-már elcsépelt ajándékokat is remekül fel tudod dobni egy szuper csomagolással.

Felkeltettük a kedvedet, hogy idén másként csomagold be az ajándékokat? Akkor lesd meg ezt a videót, és vágj bele a „menő" ajándékozásba!

Alternatív és különleges karácsonyfa-variációkhttp://www.life.hu/karacsony/dekor/20171130-alternativ-es-kulonleges-karacsonyfak-fenyofak.htmlA karácsonyfák terén szinte senki se szeret kockáztatni. Általában mindenki megelégszik a hagyományos vágott fenyőkkel, vagy a mostanában már rendkívül élethű műfenyőkkel. Vétek azonban időnként nem kipróbálni valami újat. Az alternatív karácsonyfák között találunk abszolút minimalista stílusút, és fényárban úszó csodát is. Azonban van pár jellemző, ami mindben közös: a természetközeliség, a kifinomultság és a magas fokú dekorációs funkció. DekorOrigoMeghitt melegséget árasztó karácsonyi lámpáshttp://www.life.hu/karacsony/dekor/20151210-csinald-magad-karacsonyi-lampas.htmlDobd fel otthonod hangulatát csodálatos karácsonyi lámpásokkal - az alábbi különleges darabot te magad is elkészítheted! Dekor--Egy tuti ötlet: karácsonyfadíszek gipszbőlhttp://www.life.hu/karacsony/dekor/20131120-karacsonyfadisz-keszitese-gipszbol.htmlUgye emlékszel még arra, amikor gyerekként anyák napjára kézlenyomatos gipszkarikát adtál ajándékba? Most itt az idő, hogy újra elővedd ezt a nagyszerű anyagot, mert egyrészt divatos kiegészítőket készíthetsz belőle, másrészt gyönyörű karácsonyfadíszeket alkothatsz a segítségével, akár a gyerekkel közösen. DekorOrigoAz idei karácsony sztárja: készítsd el a saját grincsfádat!http://www.life.hu/karacsony/dekor/20161219-keszits-el-sajat-grincsfadat-karacosnyra-a-beably-blog-videoja.htmlA grincsfa kétségtelenül az idei karácsony egyik legnagyobb slágere, amit nem feltétlenül kell boltban beszerezned, egyszerűen kreálhatsz te is magadnak egyet! Garantáltan irigykedő szempárok fogják vizslatni otthonod különleges karácsonyi díszét. A BeAbly Blogtól most megtudhatod, hogyan kezdj hozzá. DekorOrigoKészíts bájos karácsonyfadíszt tobozból!http://www.life.hu/karacsony/dekor/20161115-molnar-gina-a-ginappi-a-muhely-vloggere-karacsonyfadiszt-keszit-tobozbol.htmlHangolódj az ünnepekre, és készítsd el az idei karácsony legimádnivalóbb díszeit - Molnár Gina, a Ginappi, a műhely vloggere az alábbi videóban megmutatja, hogyan készíthetsz karácsonyfadíszt tobozból. Dekor--Így teremts karácsonyi hangulatot egy aprócska lakásbanhttp://www.life.hu/karacsony/dekor/20161209-karacsonyi-dekoracios-otletek-kis-lakasban.htmlEgy aprócska, zsúfolt lakásba is könnyen lehet karácsonyi hangulatot csempészni, csak egy kis kreativitás kell hozzá. Mutatjuk az ötleteinket! Dekor--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.