Karácsonyi illatok - enélkül nincs ünnep

Forrás: Shutterstock -
fashion week karácsony fenyőfa karácsonyi hangulat illat forralt bor
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az ünnepi hangulatot a fények és a díszek mellett, az illatok koronázzák meg leginkább. Vannak abszolút karácsonyhoz köthetőek, melyek nélkül nem is érezzük igazán azt a bizonyos békés nyugodtságot.

Frissen sült sütemények

Érdemes legalább egy süteményt elkészíteni, hisz a fahéjas almás pite, a mézeskalács, vagy épp a zserbó csábító illata remekül megalapozza a családi idillt. Engedd, hogy a gyerekek is segédkezzenek, így egy remek közös programmá is válik.

A mézeskalácsot sokan nem szeretik enni, de az illatát nélkülözhetetlennek tartják ezen az ünnepen. Mivel ez a sütemény remekül megállja a helyét akár lakásdekorálásról, akár karácsonyfadíszről legyen szó, bártan süsd meg akkor is, ha nem szeretnéd megenni.

A mézeskalács nemcsak sütinek, hanem dekorációnak is megállja a helyét karácsonykor Forrás: Shutterstock

Forralt bor

Az az édeskés, szegfűszeges illat, ami belengi a konyhát vagy épp a nappalit, remekül passzol a karácsonyhoz. Nem kell túlzásba vinned, elég, ha egy-két üveg borhoz adsz megfelelő mennyiségű forralt bor fűszerkeveréket, és felforrósítod. Sose forrald!

A forralt bor illata remekül passzol a karácsonyhoz, és garantáltan felmelegít Forrás: Shutterstock

Fenyő

A fenyőfa jellegzetes illata nem hiányozhat karácsonykor - akkor sem, ha műfenyőt választasz. Vegyél egy fenyőágat, vagy válassz ilyen illatú illatgyertyát, illóolajat.

A megfelelő illatok érvényesüléséhez azonban elengedhetetlen a tiszta, pormentes otthon és a friss levegő. Ma még gyorsan ki tudsz takarítani, ha eddig nem volt rá időd, így ezzel biztosan nem kell már foglalkoznod az ünnep alatt. Tudjuk, hogy kint röpködnek a mínuszok, de az időnkénti alapos szellőztetés elengedhetetlen ahhoz, hogy a karácsonyi illatok megfelelően tudjanak érvényesülni.

A fenyőfa jellegzetes illata nem hiányozhat karácsonykor Forrás: Shutterstock

Kellemes karácsonyt kívánunk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.