Az ünnepi hangulatot a fények és a díszek mellett, az illatok koronázzák meg leginkább. Vannak abszolút karácsonyhoz köthetőek, melyek nélkül nem is érezzük igazán azt a bizonyos békés nyugodtságot.

Frissen sült sütemények

Érdemes legalább egy süteményt elkészíteni, hisz a fahéjas almás pite, a mézeskalács, vagy épp a zserbó csábító illata remekül megalapozza a családi idillt. Engedd, hogy a gyerekek is segédkezzenek, így egy remek közös programmá is válik.

A mézeskalácsot sokan nem szeretik enni, de az illatát nélkülözhetetlennek tartják ezen az ünnepen. Mivel ez a sütemény remekül megállja a helyét akár lakásdekorálásról, akár karácsonyfadíszről legyen szó, bártan süsd meg akkor is, ha nem szeretnéd megenni.

A mézeskalács nemcsak sütinek, hanem dekorációnak is megállja a helyét karácsonykorForrás: Shutterstock

Forralt bor

Az az édeskés, szegfűszeges illat, ami belengi a konyhát vagy épp a nappalit, remekül passzol a karácsonyhoz. Nem kell túlzásba vinned, elég, ha egy-két üveg borhoz adsz megfelelő mennyiségű forralt bor fűszerkeveréket, és felforrósítod. Sose forrald!

A forralt bor illata remekül passzol a karácsonyhoz, és garantáltan felmelegítForrás: Shutterstock

Fenyő

A fenyőfa jellegzetes illata nem hiányozhat karácsonykor - akkor sem, ha műfenyőt választasz. Vegyél egy fenyőágat, vagy válassz ilyen illatú illatgyertyát, illóolajat.

A megfelelő illatok érvényesüléséhez azonban elengedhetetlen a tiszta, pormentes otthon és a friss levegő. Ma még gyorsan ki tudsz takarítani, ha eddig nem volt rá időd, így ezzel biztosan nem kell már foglalkoznod az ünnep alatt. Tudjuk, hogy kint röpködnek a mínuszok, de az időnkénti alapos szellőztetés elengedhetetlen ahhoz, hogy a karácsonyi illatok megfelelően tudjanak érvényesülni.

A fenyőfa jellegzetes illata nem hiányozhat karácsonykorForrás: Shutterstock

Kellemes karácsonyt kívánunk!