Készíts karácsonyfadíszt kiégett izzókból!

Forrás: Sprinkled & Painted -KA Styles -
karácsony karácsonyfadísz dekoráció
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Annál szebb a fa, minél több személyes díszt akasztasz rá: így készíthetsz magadnak egyszerűen!

A villanykörték - főleg a vékonyabb, karcsúbb fajták -, arra születtek, hogy karácsonyfadísz legyen belőlük, miután kihunyt a fényük. Nem is kell sok kézügyesség ahhoz, hogy a kiégett körték újraéledjenek: elegendő némi csillámpor, ragasztó, valamint egy kis díszes szalag. Aki szereti személyesebbé tenni a fáját, annak ezt kötelező kipróbálnia.

Mi szükséges hozzá?

  • Elengedhetetlen néhány a szekrényben vagy fiókban kallódó, jobb sorsra váró, kiégett villanykörte, amelyet kedvünk szerint öltöztethetünk ünnepi díszbe.
  • Decoupage ragasztó
  • Nagy mennyiségű csillámpor
Elegendő némi csillámpor, hogy a kiégett körték újraéledjenek a karácsonyfán Forrás: Sprinkled & Painted -KA Styles

Hogyan csináljuk?

  • Mindenekelőtt nagyon óvatosan, ugyanis az izzók vékony üvegből készültek, egy erősebb szorítás is elég ahhoz, hogy széttörjenek.
  • Először finom mozdulatokkal tisztítsuk meg a körtéket! Legjobb, ha ablaktisztító folyadékot használunk.
  • Ezután ecsettel vigyük fel a ragasztót, lehetőleg minél egyenletesebben oszlassuk el.
  • Ha ezzel megvagyunk, akkor már csak csillámporral kell bevonni. Legegyszerűbb, ha rászórjuk a körtére, vagy belemártjuk.

TIPP: Amennyiben színátmenetes díszt szeretnénk készíteni, akkor érdemes színenként felvinnünk a ragasztót. Vagyis, csak azt a részét kenjük be először, amelyik részét egy bizonyos színű csillámporral szeretnénk befedni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.