Filléres karácsonyi dekorációk kültérre: így varázsold ünnepivé a kerted

karácsony divat és dekor kültéri dekoráció ünnep díszítés dekoráció
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Cikkünkben összegyűjtöttünk néhány kerti dekorációs ötletet, hogy ne csak az otthonodban legyen igazi, hamisíthatatlan karácsonyi hangulat.

Ha kertes házban laksz, vagy van erkélyed, esetleg teraszod, biztosan eljátszottál már a gondolattal, hogy a lakásodon kívül jó lenne kint is karácsonyi hangulatot teremteni. Nemcsak kültéri fényfüzérekkel varázsolhatsz ünnepi hangulatot: a cikkünkben szereplő ötletek könnyen megvalósíthatók, ráadásul néhány közülük ajándéknak is tökéletes lehet.

Karácsonyi manó fenyőágból és mohából


Egyszerűen imádjuk ezt a dekort! Természetes alapanyagokból áll össze, könnyen elkészíthető, és elképesztően cuki.

Karácsonyi manó Forrás: Pinterest/Katharina Andersson

Amire szükséged lesz hozzá:

  • 2-3 ökölnyi moha (ez lesz a manó sapkája)
  • 5-6 fenyőág
  • 2-3 ökölnyi szárított zuzmó (ez lesz a manó szakálla)
  • manónként 2 darab karácsonyfa gömb (egy az orrának, egy a sapka bojtjának)
  • virágdrót
  • 2 drótháló (15x25 cm és 45x15 cm)
  • fogó és oldalvágó
  1. Először is döntsd el, mekkora manót szeretnél, majd vágj le a drótfonalból egy-egy részt (42x25 cm és 42x15 cm). Ha ez megvan, formázd őket kúp formájúra, és rögzítsd egymáshoz az elemeket. A nagyobb kúp lesz a manó teste, a keskenyebb pedig a manó sapkája – ezeket dróttal tudod egymásra rögzíteni. A tetejét hajlítsd Mikulás-sapka szerűre, és ha kész a váz, kezdődhet a dekorálás.
  2. Fogd csokorba az ágakat, és helyezd a fenyőágakat a rácsba, majd virágdróttal rögzítsd is oda őket!
  3. Ha elkészültél a manó testével, jöhet a sapkája. Rögzítsd a mohát virágdróttal a dróthálóra, és ha ez megvan, ragaszd, vagy drótozd a sapka végére az egyik gömböt.
  4. Ha ezzel kész vagy, már csak a szakállát kell megalkotni, ami zuzmóból van. Ezt is virágdróttal rögzítsd, és ha kész, az orra helyére tegyél egy gömböt. Voálá, kész is a karácsonyi manód!

Hóember farönkből


Ezek a farönkből készült hóemberek nagyon jól mutatnak kültéren, ráadásul a jó hír, hogy nem olvadnak el.

Farönkből hóember Forrás: Pinterest/M Drawing


Amire szükséged lesz hozzá:

  • farönkökből vágott szeletek
  • vízbázisú fehér festék (akril vagy tempera ajánlott)
  1. A hóember három szeletből áll: a legalsó kb 30 cm átmérőjű, a középső 20 cm, a legfelső, a hóember arca pedig 15 cm átmérőjű legyen. A legalsó alját érdemes egyenesre vágni, majd csiszolni, hogy a hóember megálljon a talpán. Ha szép munkát akarsz végezni, csiszold le egy kicsit a szeleteket.
  2. Ha ez megvan, ragaszd őket egymásra, majd kezdődhet a pingálás.
  3. Színezd fehérre a hóembert, a középső szeletre fess, vagy ragassz valami strapabíró anyagból három darab kört, ezek a hóember gombjai. Az arcára fess szemeket, szájat és sárgarépa orrot.
  4. Ha szeretnél, tehetsz sálat a nyakába szintén anyagból, és egy kalapot is (kisebb dekor kalapot készen is vásárolhatsz bármilyen kütyü boltban)

Karácsonyi nyalóka PVC csőből


Ha szeretsz kreativkodni, ezt a dekorációs ötletet imádni fogod. És a legjobb benne, hogy szinte majdnem minden háztartásban akad egy-egy olyan hosszabb-rövidebb PVC cső, amit nem használtak fel.

Karácsonyi nyalóka PVC csőből Forrás: diyshowoff.com


Ami kell hozzá:

  • 1 db PVC cső
  • 1 db PVC könyök
  • fehér és piros festék
  • egy nagy masni

Illeszd össze az egyenest és az idomot, majd fesd fehér-piros csíkosra, vagy olyanra, amilyenre szeretnéd. Hagyd megszáradni, illessz egy szép, nagy, piros masnit a „nyalókára", és kész is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.