Cikkünkben összegyűjtöttünk néhány kerti dekorációs ötletet, hogy ne csak az otthonodban legyen igazi, hamisíthatatlan karácsonyi hangulat.

Ha kertes házban laksz, vagy van erkélyed, esetleg teraszod, biztosan eljátszottál már a gondolattal, hogy a lakásodon kívül jó lenne kint is karácsonyi hangulatot teremteni. Nem csak kültéri fényfüzérekkel varázsolhatsz ünnepi hangulatot: a cikkünkben szereplő ötletek könnyen megvalósíthatók, ráadásul néhány közülük ajándéknak is tökéletes lehet.

Karácsonyi manó fenyőágból és mohából
Egyszerűen imádjuk ezt a dekort! Természetes alapanyagokból áll össze, könnyen elkészíthető, és elképesztően cuki.

Karácsonyi manóForrás: Pinterest/Katharina Andersson

Amire szükséged lesz hozzá:

 • 2-3 ökölnyi moha (ez lesz a manó sapkája)
 • 5-6 fenyőág
 • 2-3 ökölnyi szárított zuzmó (ez lesz a manó szakálla)
 • manónként 2 darab karácsonyfa gömb (egy az orrának, egy a sapka bojtjának)
 • virágdrót
 • 2 drótháló (15x25 cm és 45x15 cm)
 • fogó és oldalvágó
 1. Először is döntsd el, mekkora manót szeretnél, majd vágj le a drótfonalból egy-egy részt (42x25 cm és 42x15 cm). Ha ez megvan, formázd őket kúp formájúra, és rögzítsd egymáshoz az elemeket. A nagyobb kúp lesz a manó teste, a keskenyebb pedig a manó sapkája – ezeket dróttal tudod egymásra rögzíteni. A tetejét hajlítsd Mikulás-sapka szerűre, és ha kész a váz, kezdődhet a dekorálás.
 2. Fogd csokorba az ágakat, és helyezd a fenyőágakat a rácsba, majd virágdróttal rögzítsd is oda őket!
 3. Ha elkészültél a manó testével, jöhet a sapkája. Rögzítsd a mohát virágdróttal a dróthálóra, és ha ez megvan, ragaszd, vagy drótozd a sapka végére az egyik gömböt.
 4. Ha ezzel kész vagy, már csak a szakállát kell megalkotni, ami zuzmóból van. Ezt is virágdróttal rögzítsd, és ha kész, az orra helyére tegyél egy gömböt. Voálá, kész is a karácsonyi manód!

Hóember farönkből
Ezek a farönkből készült hóemberek nagyon jól mutatnak kültéren, ráadásul a jó hír, hogy nem olvadnak el.

Farönkből hóemberForrás: Pinterest/M Drawing


Amire szükséged lesz hozzá:

 • farönkökből vágott szeletek
 • vízbázisú fehér festék (akril vagy tempera ajánlott)
 1. A hóember három szeletből áll: a legalsó kb 30 cm átmérőjű, a középső 20 cm, a legfelső, a hóember arca pedig 15 cm átmérőjű legyen. A legalsó alját érdemes egyenesre vágni, majd csiszolni, hogy a hóember megálljon a talpán. Ha szép munkát akarsz végezni, csiszold le egy kicsit a szeleteket.
 2. Ha ez meg van, ragaszd őket egymásra, majd kezdődhet a pingálás.
 3. Színezd fehérre a hóembert, a középső szeletre fess, vagy ragassz valami strapabíró anyagból három darab kört, ezek a hóember gombjai. Az arcára fess szemeket, szájat és sárgarépa orrot.
 4. Ha szeretnél, tehetsz sálat a nyakába szintén anyagból, és egy kalapot is (kisebb dekor kalapot készen is vásárolhatsz bármilyen kütyü boltban)

Karácsonyi nyalóka PVC csőből
Ha szeretsz kreativkodni, ezt a dekorációs ötletet imádni fogod. És a legjobb benne, hogy szinte majdnem minden háztartásban akad egy-egy olyan hosszabb-rövidebb PVC cső, ami nem lett felhasználva.

Karácsonyi nyalóka PVC csőbőlForrás: diyshowoff.com


Ami kell hozzá:

 • 1 db PVC cső
 • 1 db PVC könyök
 • fehér és piros festék
 • egy nagy masni

Illeszd össze az egyenest és az idomot, majd fesd fehér-piros csíkosra, vagy olyanra, amilyenre szeretnéd. Hagyd megszáradni, illessz egy szép, nagy, piros masnit a „nyalókára", és kész is!