Meggyőző felvétel mutatja be, miért fontos, hogy öntözzük a karácsonyfát - Videó

karácsony divat és dekor lángok égősor tűz karácsonyfa
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Döbbenetes videót tett közzé a Nemzeti Szabványügyi és Technológiai Intézet: a képsorokat látva remélhetőleg az is megöntözi idén a karácsonyfáját, aki egyébként nem szokta.

A videóval azt szemléltetik, hogy miért fontos megöntözni az élő karácsonyfákat az ünnepek idején. A felvételen szereplő, egymás melletti fák alatt van egy időzítő, ami egyformán indul el, majd a két fa ugyanakkor kap lángra - szúrta ki a megdöbbentő felvételt a Bors.

Jól látszik, hogy a jobb oldalon látható száraz fenyőfa pillanatok alatt leég, és a tűz átterjed a berendezési tárgyakra, míg a bal oldali öntözött fenyőn kialakuló lángok ugyanennyi idő alatt éppen hogy látszódnak.

"Habár a karácsonyfatűz nem olyan gyakori, ha egyszer megtörténik, súlyos vége lehet. Kérünk mindenkit, hogy kellő odafigyeléssel dekorálja fel fenyőfáját, hogy biztonságosabbá tehessék az ünnepeket"

– olvasható az intézet weboldalán.

A karácsonyfát egyébként már a vásárlás után, a díszítés előtt érdemes vízbe helyezni, egy átlagos fa akár négy liter vizet is képes felszívni. Egyrészt így tovább gyönyörködhetünk benne, másrészt pedig, ahogy a fenti videó mutatja, kisebb eséllyel kap lángra.

Hangolódj a karácsonyra a Life.hu-val!
Szuper ünnepi receptekkel, mutatós, de egyszerűen elkészíthető dekorációkkal és ajándékötletekkel vár a Life.hu karácsonyi rovata.Készülődj velünk az év legszebb időszakára!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.