Gyönyörű, otthon is elkészíthető sminkek karácsonyra

fashion week divat és dekor ünnepi smink magazin karácsonyi smink szépség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bár az idei karácsonyt beárnyékolja néhány szomorú tényező a világban, nem szabad, hogy kedvünket szegje, ami a karácsonyi dekorációt, menüsort, a ruhát vagy a csodálatos karácsonyi sminket illeti. Az év legfontosabb ünnepén bármi megengedett, a sminkeknek csak a fantázia szabhat határt. Most mutatunk néhány varázslatos sminket, amelyet elkészíthetsz magadnak az ünnepekre.

Már csak pár nap választ el bennünket az év legfontosabb ünnepétől, így ideje elkezdeni azon törni a fejünket, hogyan szeretnénk megtisztelni a szeretet ünnepét. Ha kész a menüsor, az ajándékok kipipálva, akkor nincs más dolgunk, mint végre azzal foglalkozni, hogyan hozzuk ki magunkból a legjobbat Szenteste.

Ahány ember, annyiféle ízlés és vélemény. Vannak, akik a természetesség hívei és egyáltalán nem sminkelnek karácsonykor, vannak, akik az egyszerű, szép, letisztult sminkekre esküsznek ezen a szép ünnepen, és vannak, akik karácsonykor is kiélik a vadóc, kísérletezős énjüket és bátran bevállalnak merészebb sminkeket is.

Természetes hatás

Manapság egyre közkedveltebbé váik az úgynevezett láthatatlan sminkek, vagy természetes hatású sminkek viselése, nemcsak a hétköznapokban, hanem akár egy vacsorán, egy munkahelyi partin vagy akár karácsonykor. Ezt a sminket gyakorlatilag bárki el tudja magának készíteni, ehhez nem szükséges profi sminkesnek lenni. Csak az alapvető sminkcuccokra lesz szükséged, amelyek használatával pár perc alatt ragyogó megjelenést tudsz magadnak varázsolni a karácsonyi családi vacsorára.

Forrás: Shutterstock/Popcorner

Tűzpiros ajkak

Egy piros rúzzsal sosem lehet mellényúlni. A szájhangsúlyos sminkek esetében fontos, hogy az arc többi része ne legyen kihívó, a cél, hogy egy üde összképet kapjunk. A szemhéjakra, a szem környékére nude vagy földszíneket használjunk, minimális csillogással azért, hogy egy percig ne vegyük el a hangsúlyt a gyönyörű piros ajkainkról. A piros ajkak esetében fontos megemlíteni, hogy csak akkor lesz tökéletes a végeredmény, ha az ajkaink nem cserepesek. Érdemes a rúzs alá ajakápolót, hidratálót felvinni, és olyan rúzst választani, ami hősiesen helytáll a karácsonyi menüsorral szemben.

Igéző szemek

Ha egy kicsit egyedibb, extravagánsabb sminkre vágyunk, akkor egy szemhangsúlyos smink lesz a legjobb választás. Az tény, hogy nem ez a legkönnyebben elkészíthető sminkek egyike, de aki szoros barátságot kötött a különféle szemhéjpúder palettákkal, annak nyerő választás lesz ez a smink. Itt fontos, hogy a szemen van a fókusz, így a szájra elegendő egy natúr rúzs vagy egy csillogó ajakbalzsam.

Tömör gyönyör

Van, amikor érdemes a szájat és a szemet egyszerre hangsúlyozni, persze a tökéletes végeredmény érdekében ehhez már tapasztalt kezekre van szükség. Ezt a sminket főleg azoknak ajánljuk, akik szeretnek kísérletezni és nem ijednek meg a vadabb színektől, amelyek garantáltan felhívják magukra a figyelmet.

Hangolódj a karácsonyra a Life.hu-val!

Szuper ünnepi receptekkel, mutatós, de egyszerűen elkészíthető dekorációkkal és ajándékötletekkel vár a Life.hu karácsonyi rovata. Készülődj velünk az év legszebb időszakára!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.