Bár az idei karácsonyt beárnyékolja néhány szomorú tényező a világban, nem szabad, hogy kedvünket szegje, ami a karácsonyi dekorációt, menüsort, a ruhát vagy a csodálatos karácsonyi sminket illeti. Az év legfontosabb ünnepén bármi megengedett, a sminkeknek csak a fantázia szabhat határt. Most mutatunk néhány varázslatos sminket, amelyet elkészíthetsz magadnak az ünnepekre.

Már csak pár nap választ el bennünket az év legfontosabb ünnepétől, így ideje elkezdeni azon törni a fejünket, hogyan szeretnénk megtisztelni a szeretet ünnepét. Ha kész a menüsor, az ajándékok kipipálva, akkor nincs más dolgunk, mint végre azzal foglalkozni, hogyan hozzuk ki magunkból a legjobbat Szenteste.

Ahány ember, annyiféle ízlés és vélemény. Vannak, akik a természetesség hívei és egyáltalán nem sminkelnek karácsonykor, vannak, akik az egyszerű, szép, letisztult sminkekre esküsznek ezen a szép ünnepen, és vannak, akik karácsonykor is kiélik a vadóc, kísérletezős énjüket és bátran bevállalnak merészebb sminkeket is.

Természetes hatás

Manapság egyre közkedveltebbé váik az úgynevezett láthatatlan sminkek, vagy természetes hatású sminkek viselése, nemcsak a hétköznapokban, hanem akár egy vacsorán, egy munkahelyi partin vagy akár karácsonykor. Ezt a sminket gyakorlatilag bárki el tudja magának készíteni, ehhez nem szükséges profi sminkesnek lenni. Csak az alapvető sminkcuccokra lesz szükséged, amelyek használatával pár perc alatt ragyogó megjelenést tudsz magadnak varázsolni a karácsonyi családi vacsorára.

Forrás: Shutterstock/Popcorner

Tűzpiros ajkak

Egy piros rúzzsal sosem lehet mellényúlni. A szájhangsúlyos sminkek esetében fontos, hogy az arc többi része ne legyen kihívó, a cél, hogy egy üde összképet kapjunk. A szemhéjakra, a szem környékére nude vagy földszíneket használjunk, minimális csillogással azért, hogy egy percig ne vegyük el a hangsúlyt a gyönyörű piros ajkainkról. A piros ajkak esetében fontos megemlíteni, hogy csak akkor lesz tökéletes a végeredmény, ha az ajkaink nem cserepesek. Érdemes a rúzs alá ajakápolót, hidratálót felvinni, és olyan rúzst választani, ami hősiesen helytáll a karácsonyi menüsorral szemben.

Igéző szemek

Ha egy kicsit egyedibb, extravagánsabb sminkre vágyunk, akkor egy szemhangsúlyos smink lesz a legjobb választás. Az tény, hogy nem ez a legkönnyebben elkészíthető sminkek egyike, de aki szoros barátságot kötött a különféle szemhéjpúder palettákkal, annak nyerő választás lesz ez a smink. Itt fontos, hogy a szemen van a fókusz, így a szájra elegendő egy natúr rúzs vagy egy csillogó ajakbalzsam.

Tömör gyönyör

Van, amikor érdemes a szájat és a szemet egyszerre hangsúlyozni, persze a tökéletes végeredmény érdekében ehhez már tapasztalt kezekre van szükség. Ezt a sminket főleg azoknak ajánljuk, akik szeretnek kísérletezni és nem ijednek meg a vadabb színektől, amelyek garantáltan felhívják magukra  a figyelmet.

Hangolódj a karácsonyra a Life.hu-val!
Szuper ünnepi receptekkel, mutatós, de egyszerűen elkészíthető dekorációkkal és ajándékötletekkel vár a Life.hu karácsonyi rovata. Készülődj velünk az év legszebb időszakára!