Íme, a világ legnagyobb karácsonyfája, amely 50 km távolságból is látható - Videó

karácsony Olaszország látványosság karácsonyfa
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bár nem valódi fenyőről van szó, az olaszországi Gubbio városka mellett fekvő Ingino-hegyen található karácsonyfa a világ legnagyobbjaként került be a Guinness Rekordok Könyvébe.

A sokezer lámpából és több kilométernyi elektromos kábelből álló műalkotást 1981 óta üzemelik be minden év december 7-én. Az ünnepélyes ceremónia a Piazza Gramsci téren kap helyet és olyan előkelőségek is tiszteletüket tették már rajta, mint XVI. Benedek és Ferenc pápa.

A fa minden nap éjfélig teljes pompájában világít, majd a Vízkereszt utáni első vasárnapon – 2023-ban január 8-án – lekapcsolják a fényeket – írja a 24.hu.

Hangolódj a karácsonyra a Life.hu-val!

Szuper ünnepi receptekkel, mutatós, de egyszerűen elkészíthető dekorációkkal és ajándékötletekkel vár a Life.hu karácsonyi rovata. Készülődj velünk az év legszebb időszakára!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.