virtuális világ Google Street View alkalmazás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Teljesen bezsongtak az emberek, mióta Magyarországot is be lehet járni a Google Street View alkalmazással. Megtalálhatod a házad, a munkahelyed, sőt, ha szerencséd van, még a kutyádat is. Őrült jó!

Végre Magyarország is bejárható lett a Street View-n (magyarul utcakép) keresztül. A Google először 2009-ben próbálkozott ezzel, de abbamaradt a terv, mert az akkori adatvédelmi biztos kifogásolta, hogy arcképek és rendszámok is látszanak az utcaképeken. A Google autói később 2011-ben és 2012-ben már fotózhattak nálunk, most ezekből a képekből állt össze a Street View, ami mától éles. Izgatottan megkerestük szerkesztőségünket is, íme:

Forrás: maps.google.com
Forrás: maps.google.com

A Life.hu szerkesztősége a Street View-n

A Street View-t 2007-ben indította útjára a Google, és azóta 44 ország több mint 3000 városa vált virtuálisan bejárhatóvá a segítségével. Egyszerűen lehet használni: a Google térképen rá kell keresni egy címre, és ha van fotó a helyről, azonnal megjelenik oldalt. Lehet felfele, lefele, előre, hátra szaladgálni a nyilak segítségével. Mi már nagyon vártuk az alkalmazást. Kolléganőnk, Barbi örömmel fedezte fel Merész nevű kutyusát az utcaképen, másik munkatársunk, Kriszta felkiáltott, hogy ezen a fotón még nincs lefestve a kerítésük. Jó keresgélést és mókázást nektek is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.