Kulka János Coming out őszinteség szexualitás Ellen Page Magyar Narancs másság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A színész meglepő nyíltsággal beszélt másságáról a Magyar Narancsnak adott interjúban.

Ellen Page hollywoodi színésznő nemrégiben egy emberi jogi konferencián vállalta fel leszbikusságát. Ennek apropóján a lap magyar színészeket kérdezett meg arról, szerintük itthon miért vállalják olyan kevesen melegségüket. Kulka János sosem titkolta szexuális beállítottságát, de ennyire nyíltan talán most először mesélt róla.

Forrás: Life.hu

„Én mindig szabadon éltem, soha nem kellett bujkálnom; talán ezért is lep meg nagyon mindig, ha valakinek ez az élete nagy titka, ha valaki azt gondolja, hogy ettől hátrányok érik. Ha egy ismert ember a nyilvánosság elé áll, az talán ezeknek a rettegő, hátrányos megkülönböztetéstől félő embereknek segít. Ilyen értelemben lehet, hogy ez egyfajta kötelezettségünk, feladatunk nekünk, úgynevezett hírességeknek. De mindenkinek más a saját belső nyilvánossága; engem is annyira fel kellett dühítenie Kerényi Imrének, hogy mérgemben még én is buzi legyek."

Arról, hogy segítene-e, ha több híresség coming outolna, így vélekedett: „Mindig arra jutok, hogy ha megtenném, pont azok miatt tenném meg, akiknek erre nincs lehetőségük, és akik emiatt talán könnyebben odaállnának a szüleik elé, és azt mondanák, látod, a Mágenheim Ádám is... Szóval igen, biztosan vannak, akiknek ez többet segítene, mint amennyit nekem ártana."

A színész elárulta, szórakoztatónak tartja, hogy ha beírja a keresőbe a nevét, az első, ami kijön, hogy „Kulka János meleg", a második pedig, hogy „Kulka János zsidó" – ez talán valamit elárul a nethasználók érdeklődési köréről – jegyzi meg, majd hozzáteszi, hogy őt soha semmilyen hátrányos megkülönböztetés nem érte. „Ez lehet, hogy szakmai kérdés is: talán meg tudtam úgy felelni a feladataimnak, talán tudtam olyan hihetően játszani a színpadon vagy filmekben, hogy nem ez az első, ami először eszébe jut rólam az embereknek. És éppen ez az egyetlen kétségem azzal kapcsolatban, hogy még hangosabban mondjam-e ezt magamról: ahogyan jó volt levetkőzni, hogy az embereknek csak Mágenheim doktor legyek, úgy nem akarnám, hogy ha meglátnak, azt mondják: „jé, nézd, ott megy a buzi!"

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.