Megvan az igazi Róbert Gida és Micimackó

Forrás: National Portrait Gallery London -
A.A. Milne National Portrait Gallery pmsza regény Christopher Robin Milne Micimackó Róbert Gida
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kevesen tudják, hogy a Micimackóként (angolul Winnie-the-Pooh) ismert regény címe Milne fiának, Christopher Robin Milne-nek egy kitömött medvéjéről kapta a nevét.

A macit eredetileg Edwardnak hívták és a kisfiú első születésnapjára vásárolták meg a szülők a Harrods áruházban. Ezt a játékmackót Christopher egy igazi, Winnipeg nevű medvéről nevezte el, akit Kanadából hoztak Nagy-Britanniába, és akit Milne gyakran látott fiával az állatkertben. A medve egyébként onnan kapta a Winnipeg nevet, hogy az első világháborúban részt vevő egyik kanadai zászlóalj, a Királyi Winnipeg Gyalogezred kabalaállataként került Nagy-Britanniába.

Forrás: National Portrait Gallery London

A világhírűvé vált regény megjelenésekor fotósorozat is készült, amely a National Portrait Gallery gyűjteményében található. A Marcus Adams és Howard Coster fotográfusok által készített képek különlegessége, hogy azokon Milne-t, a fiát és kedvenc plüssmackóját is láthatjuk. A többi képet itt nézheted meg!

(Forrás: Wikipedia)

11 éves kislányát vezette oltár elé a haldokló apahttp://www.life.hu/news/20140402-11-eves-kislanyat-vezette-oltar-ele-a-haldoklo-apa.htmlA súlyos hasnyálmirigyrákban szenvedő Jim szerette volna 11 éves kislánya születésnapját felejthetetlenné tenni és oltárhoz vezette. Mondván: a valódi esküvőn ezt már nem teheti meg. NewsOrigoGyerekükként kezelik a kecskéthttp://www.life.hu/news/20140402-bantalmazott-kiskecsket-fogadott-be-egy-par.htmlAgyongyötörve talált rá egy kiskecskére egy pár, és úgy döntöttek, magukhoz veszik és meggyógyítják. Így is lett, azóta gyerekükként szeretik.NewsOrigoGyerekükként kezelik a kecskéthttp://www.life.hu/news/20140402-bantalmazott-kiskecsket-fogadott-be-egy-par.htmlAgyongyötörve talált rá egy kiskecskére egy pár, és úgy döntöttek, magukhoz veszik és meggyógyítják. Így is lett, azóta gyerekükként szeretik.NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.