Duplázik a „Sziget Eye" nevű óriáskerék

Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt, Mohai Balázs -
óriáskerék pmsza Sziget 2014 dupla
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hatalmas siker volt tavaly a "Sziget Eye" nevű óriáskerék, amely a fesztivál előtt a belvárosban forgott, majd beköltözött a Sziget Fesztiválköztársaság területére. Az idén nem kell költöznie a 65 méter magas, mobil órisákeréknek, kettő lesz belőle. 

A tavalyi hatalmas siker után idén már egész szezonban, májustól-szeptember végéig forog majd a „Sziget Eye" nevű óriáskerék a főváros szívében, hogy hirdesse a fesztivált. Azonban a rendezvényre érkezőknek sem kell lemondaniuk erről a rendkívüli szórakozásról, és ha nincs kedvük kimenni a szigetről, akkor is élvezhetik a budapesti panorámát. A fesztiválra egy másik kerék érkezik majd, így egyidőben két óriáskerék fogja szórakoztatni a turistákat és a helyieket.

Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt, Mohai Balázs

Sziget Eye

Az építmény a hasonló, ideiglenesen telepíthető eszközök közül a legnagyobb hozzáférhető eszköz egész Európában; 65 méter magas, összesen 41 darab, 8 fős, légkondicionált, zárt kabinnal és egy 4 fős VIP kabinnal működik. Maximális kapacitása 332 fő és a menetidő minimum 10 perc. A rendkívül látványos óriáskerék alkotóelemeit 24 db 40’ konténerben szállították a helyszínre és egy 160 tonnás daru segítségével 20 ember építette 6 nap alatt. Működése - elektromágneses rendszerének köszönhetően - tökéletesen zajmentes. A kerék - és üzemeltetője - természetesen minden EU-s és hazai előírásnak megfelelő vizsgával és dokumentációval rendelkezik, működése tökéletesen biztonságos.




Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.