Két magyar film is lesz a cannes-i filmfesztiválon

Forrás: Katapult -
Szőcs Petra film pmsza Cannes-i filmfesztivál Kárpáti György Mór
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Két magyar rövidfilmet is beválogattak a májusi cannes-i filmfesztivál hivatalos programjába: Szőcs Petra A kivégzés című alkotását és Kárpáti György Mór Provincia című munkáját - írja az Origo.

Szőcs Petra A kivégzés című című tizennégy perces rövidfilmje bekerült a cannes-i filmfesztivál hivatalos programjának rövidfilmes versenyébe. A magyar-román alkotás egy testvérpárról szól, akik újra meg újra eljátsszák a Ceausescu-házaspár kivégzését, miközben szüleik házassága zátonyra fut. A kivégzésben Moldován Kató, Fosztó Tamás, Ilyés Zalán, Dimény Áron, Péter Hilda, Liliana Derevici és Csere Ágnes játsszák a főszerepeket.

Forrás: Katapult

Kárpáti György Mór Provincia című rövidfilmjét a Cinéfondation nevű szekcióba válogatták be, ahol filmkészítést tanuló egyetemisták alkotásai versenyeznek egymással. A húszperces film egy teherautósofőrről szól, aki élelmiszert szállít egy vidéki ásatásra. Amikor az utója lerobban, kénytelen egy ideig a helyszínen vesztegelni, és megismerkedik egy szimpatikus régészlánnyal.

Forrás: Mirage Film Studio

A rövidfilmes verseny győztese Arany Pálmát nyer, a Cinéfondation-szekcióban pedig három díjat osztanak ki.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.