Gyöngyhajú lány Kanye West idézet Omega együttes rapper jogdíj
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Persze nem önszántából, de peren kívül sikerült elérni, hogy a világsztár rapper jogdíjat fizessen a Göngyhajú lányért, amelynek dallamát felhasználta  Yeezus című új albumának beharangozójában is, a New Slaves című felvétellen 1 perc 26 másodpercen át hallható az 1969-es Omega-sláger - számol be a Blikk.

Az Omega együttes tagjai már akkor is örültek, amikor megtudták a "kölcsönzést", hiszen ez igazolja, milyen maradandóak a számaik. "Örültem, hogy Kanye West lenyúlta a Gyöngyhajú lányt, hiszen ez mégiscsak azt igazolja, hogy maradandót alkottunk" - mondta akkor Kóbor János, és nem feltételezte, hogy egy ilyen nagy sztár legalább utólag ne akarná tisztázni a szerzői, és előadói jogi helyzetet.

Fotó: Mudra László [origo]

Az előadói jogdíjakat nemzetközi megállapodások szabályozzák, így az egykori alkotók bevétele körülbelül 10 millió forint - kalkulál a Blikk, amit az Omega együttes jogi képviselője sem megerősíteni, sem cáfolni nem kíván.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.