Látogatói rekord az idei könyvfesztiválon

Forrás: MTI/Marjai János -
látogató pmsza Budapest könyvfesztivál látogatói rekord
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A változékony idő ellenére több mint 60 ezren látogattak ki a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválra, amelynek szombatja minden idők leglátogatottabb napja lett.

35 országból 65 külföldi szerző, csaknem félezer magyar író, tudós és művész vett részt a XXI. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál programjain. Az eseményen számos jelentős évfordulóról is megemlékeztek, köztük az európai uniós magyar csatlakozás tízéves jubileumáról, valamint a berlini fal leomlását eredményező magyar határnyitás 25. évfordulójáról – írja az MTI.

Forrás: MTI/Marjai János

Idén Törökország volt a díszvendég: 150 négyzetméter alapterületű, reprezentatív standon mutatkozott be a török kultúra, a történelmi és a modern Törökországot több mint 1500 kötetből álló válogatás jelenítette meg. Tizenkét török szerző látogatott Budapestre, a programot több tárlat is színesítette.

A finn Sofi Oksanen személyében másodszor vehette át írónő a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése és Budapest főváros 20 éve alapította kitüntetését, a Budapest Nagydíjat. A szervezők szerint az idei rendezvényt a "nőírók" látványos sikere jellemezte, Sofi Oksanen mellett Anne Applebaum és Szegedy-Maszák Marianne vonzott sok száz érdeklődőt pódiumbeszélgetéseire, dedikáló asztalaik előtt hosszú sorok kígyóztak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.