Folytatódnak az idősödő Harry Potter kalandjai

Forrás: AFP/Timothy A. Clary -
történet J. K. Rowling könyv Harry Potter varázsló folytatás őszülés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az egykor még ifjú varázslótanonc életének folytatásáról írt egy rövid történetet J. K. Rowling a Pottermore.com internetes oldalra.

Harry Potter immár 34 éves, őszül, de a barátai még mindig ugyanazok: a Varázsbűn-üldözési Főosztályon dolgozó Hermione és a Weasley Varázsvicc vállalatánál ténykedő Ron, akik családjukkal együtt kilátogatnak a foci-világbajnoksággal párhuzamosan futó Kviddics Világkupára.

J. K. Rowling dedikálás közben Forrás: AFP/Timothy A. Clary

Az 1500 szavas történet a regényben is felbukkanó, szenzációra éhes Rita Vitrol tollából származik, aki a Proféta nevű lapnak tudósít a három felnőtté érett jó barátról. Az újságíróhölgy szerint Harry még mindig ugyanazt a fémkeretes szemüveget hordja, arcán a már jól ismert villám alakú sebhely mellett már egy másik hasonló alakú sérülés is látható, amelyről csak találgatni lehet, milyen kaland során keveredett oda a varázsló arcára.

Vitrol Harry jól működő házasságát is megkérdőjelezi, hiszen sehol nem látja a férfi feleségét, Ginny Weasley-t. J. K. Rowlingnak ez az első írása a 2007-ben megjelent Harry Potter kötetek utolsó darabja, a Halál ereklyéi óta. A sikeres írónő szóvivője, Mark Hutchinson elmondta, a híresztelésekkel ellentétben nem tervezik az immár felnőtt varázsló történetének folytatását, nem számíthatunk tehát újabb Harry Potter regényre - tudósít az MTI.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.