Akinek a makogás jól áll - ők a leghíresebb majomsztárok

majom King Kong Majmok bolygója Cheetah
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha már a Fehér isten kapcsán nemrégiben összegyűjtöttük a kedvenc kutyáinkat, akkor most A majmok bolygója - Forradalom premierjéhez kapcsolódva mi más következhetne, mint egy toplista minden idők legemlékezetesebb filmes csimpánzairól, gorilláiról és egyéb rokonainkról? Fogadjátok majomszeretettel!

Jack

A Karib-tenger kalózainak több részében is feltűnik ez az izgága kis majmocska, Barbossa kapitány házikedvence, aki az ügyessége révén némi kémkedéssel, tolvajlással és egyéb trükkökkel is meg tudja keseríteni a rettegett kalóz ellenségeinek (és barátainak) életét. Ráadásul a történet kezdetén egy ősi átok miatt a legénység többi tagjához hasonlóan ő is élőhalott, egy zombimajom pedig - azért lássuk be - eléggé menő.

Clyde

Clint Eastwood nem úgy él a köztudatban, mint egy fergeteges komédiás, de a Mindenáron vesztes című vígjátékban kimondottan vicces tudott lenni a maga szikár kőarcúságával is - köszönhetően egy remek színészpartnernek, akivel tökéletesen kiegészítették egymást. Ő volt Clyde, az orángután, akit a filmbeli keményöklű teherautósofőr egy fogadáson nyer el, attól kezdve pedig kalandoznak és majomkodnak tovább.

Rafiki

Nagy valószínűséggel mesefilmekben bukkan fel a legtöbb majomkarakter a mozivásznon, így mindenképpen helye volt a listánkon egy rajzolt makinak is, mégpedig az Oroszlánkirály állatközösségének agyafúrt jövendőmondója és sámánja személyében. Rafikihez kapcsolódik a film legemlékezetesebb beállítása is: ahogyan a szikla peremére kiállva felmutatja az újszülött oroszlánykirályfit az állatseregletnek.

Cheeta

A dzsungel emberurának hű emberszabású társa, Tarzan elválaszthatatlan kísérője, egyben a filmek fő poénforrása. A régi, Johnny Weismüller-féle Tarzan-mozik Cheeta-ját több majom is alakította, közülük a leghíresebb, Cheetah-Mike a filmtörténet valószínűleg leghíresebb (és legokosabb) majomszínésze is volt egyben, igazi sztár, tévéshow-k és médiaesemények állandó vendége. Nyolcvanéves korában, 2011-ben halt meg.

King Kong

Kedvencünk a már méreténél fogva is uralkodó óriásgorilla, a Koponyák szigetének csúcsragadozója, King Kong. Akinek elcsavarja a fejét egy szőkeség, elrabolja a pénzéhes emberiség, New Yorkba kerül, ott pedig végül levadásszák a repülőgépek az Empire State Building tornyáról. De mint tudjuk: "nem a repülők voltak... a szépség végzett a szörnyeteggel".

+1
Caesar

A majmok bolygója - Lázadás, és az e héten mozikban debütáló A majmok bolygója - Forradalom főhőse a számítógépes technika és a színészi zsenialitás közös csúcsterméke: az annak idején Gollamot is hasonlóan megformáló Andy Serkis "alakította", az ő mozgása és gesztusai nyomán teremtették meg, teljesen digitális eszközökkel. A végeredmény pedig hátborzongatóan életszerű és a film emberszereplőinél is összetettebb karater lett - aki a majmok élére áll, amikor azok elfoglalják tőlünk a bolygót.

Amikor a sátán testet ölt - pokolfajzatok a filmvásznonhttp://www.life.hu/kult/20140703-filmosszeallitas-ordogok-a-moziban-a-tavozz-tolem-satan-premierje-alkalmabol.htmlÖrdögök, démonok, alvilági teremtmények, vagy épp maga a nagyfőnök, Lucifer: időnként látogatást tesznek közöttünk, és olyankor előszeretettel bújnak emberi bőrbe. Az e héten mozikba érkező, dermesztően félelmetes Távozz tőlem, Sátán! kapcsán összegyűjtöttük a kedvenc filmes pokolfajzatainkat.KultAFPJúlius hetedikén született meg a 20. század!http://www.life.hu/kult/20140705-ugyanazon-a-napon-szuletett-pierre-cardin-mihaly-denes-es-george-cukor-emlekezunk.htmlHárom olyan híresség született ezen a napon, akik meghatározták a huszadik század arculatát. Ugyanarra a napra esik egy filmes, egy tévés és egy divatdiktátor szülinapja. Ez az a három művészeti és iparág, amelynek "termékeit" a legnagyobb tételben fogyasztjuk - ma is. Kult--Eláruljuk, hogyan indult hódítóútra a tészta!http://www.life.hu/kult/20140425-teszta-tortenelem-hogyan-indult-hoditoutra-a-teszta.htmlAz szjger-en megismert Dr. Oli mindent elmond a tésztáról, amit csak tudni lehet. Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.