Kedvenc Woody Allen-dumáink a nőkről és a kapcsolatokról

Forrás: AFP/Photo12 -
nők szex idézet Woody Allen vágy szerelem
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ezen a héten mutatják be a mozik a világ legviccesebben neurotikus filmrendezőjének legújabb filmjét. A Káprázatos holdvilág a ’20-as évek Franciaországának bűvészei, mágusai és látnokai között játszódó romantikus komédia - mi pedig ennek apropóján összegyűjtöttük Woody Allen legjobb aranyköpéseit a szerelemről és a szebbik nemről.

A szex mocskos dolog...

"... Persze, ha jól csinálják.” Ugyanis: "A szex szerelem nélkül csak üres szenvedély. Viszont az üres szenvedélyek között az egyik legjobb.”
"A különbség szex és szerelem között az, hogy a szex oldja, míg a szerelem okozza a feszültséget."
"A szerelem a válasz, de amíg a válaszra vársz, a szex felvet néhány nagyon érdekes kérdést.”

Forrás: AFP/Photo12

Éretlenül

“Gyerekként mindig rossz nőkre buktam. Amikor elmentünk megnézni a Hófehérkét, és mindenki beleszeretett Hófehérkébe, én azonnal beleestem a gonosz királynőbe.” - Persze mit is várhat ezek után, ki fog beleszeretni? "Egy bizonyos nőtípus kedvel engem. Az a típus, aki legalább egyszer már felvágta az ereit. A nőkre tett hatásom egyenesen arányos azzal, ahányszor már öngyilkosok akartak lenni.”
"Negyedórán belül el akartam venni feleségül... Fél órán belül már eszembe se jutott, hogy ellopjam a retiküljét.”

A szerelem paradoxona

"Szeretni annyi, mint szenvedni. Ha nem akarunk szenvedni, nem szabad szeretni. De akkor attól szenvedünk, hogy nem szeretünk. Tehát: szeretni annyi, mint szenvedni, nem szeretni annyi, mint szenvedni, szenvedni annyi ,mint szenvedni. Boldognak lenni annyi, mint szeretni, tehát boldognak lenni annyi, mint szenvedni, de a szenvedés boldogtalanná tesz, vagyis a boldogtalansághoz szeretni kell, vagy szeretni kell szenvedni, vagy szenvedni a túl sok boldogságtól.”

Magányosan

"Akkor voltam utoljára nőben, mikor bementem a Szabadság-szoborba.”
"Van egy óriási sztorim az orális fogamzásgátlásról. A múltkor megkértem egy lányt, hogy feküdjön le velem, és ő nemet mondott.”
"Vajon miért mondja minden nő, hogy csapnivaló szerető vagyok? Hogy tudnak ilyen végleges álláspontra helyezkedni 3 perc alatt?”

A szex fura...

"Szálljanak le a maszturbációról - az végül is szex valakivel, akit szeretek.”
"Ha biszex vagy, kapásból megduplázódnak az esélyeid egy szombat esti randevúra.”
„Hiszek abban, hogy a szex két ember között gyönyörű dolog. Öt ember között pedig fantasztikus!”
„Szép dolog a szerelem egy férfi és egy nő között... feltéve ha a megfelelő férfi és a megfelelő nő közé kerül az ember.”

Forrás: AFP/Photo12

Házassági balhék

"Nálunk otthon én vagyok a főnök, a feleségem csak a döntéshozó.”
"A feleségem alapjában véve gyerekes. A múltkor is bejött a fürdőszobába és elsüllyesztette a papírhajóimat.”
"Kemény dolog a házasság. A feleségem simán megcsókolja a kutyánkat, de nem hajlandó a poharamból inni.”

Végzetes ügyeink...

„Merő káosz az élet. Az érzelmek oly kiszámíthatatlanok. Hogyan maradhat valaki negyven évig házas? Ez sokkalta csodálatosabb, mint a Vörös-tenger kettéválása.”
„A feleségem szeret szex közben hozzám beszélni. A múlt éjszaka is felhívott egy szállodából.”
"Itt fekszem a feleségemmel az ágyban. Jól érzem magamat. Ő is jól érzi magát. Itt valami nem stimmel.”
"Az egyetlen alkalom, amikor a feleségemmel egyszerre volt orgazmusunk, akkor történt, amikor a bíró aláírta a válóperes papírokat.”

Nézd meg Woody Allen legújabb filmjének magyar feliratos előzetesét:

Vizuális csodák, technika és kockabirodalom - tiéd lehet az egész modern világ!http://www.life.hu/kult/20141020-kulturalis-programajanlo-november-13-es-19-kozott.htmlA gyerekek interaktív kockabirodalomban, a férfiak a modern vizuális technikában mélyedhetnek el ezen a hétvégén. De cserébe azért, hogy elkísérted őket, biztosan szívesen részt vesznek veled a női kreativitás novemberén a Trafóban vagy az Egy Csepp Világnapon, meghallgatni Wolf Katit vagy az X-Faktor versenyzőit. A Life.hu programajánlója.KultOrigoHa tönkretesszük a Földet, hova állhatunk tovább?http://www.life.hu/kult/20141106-mozikritika-a-csillagok-kozott-cimu-film-magyar-premierjen.htmlAz utóbbi évek egyik leglátványosabb és leggrandiózusabb sci-fijében a lakhatatlanná váló bolygónk helyett kell új otthont találnia az emberiségnek, ez pedig súlyos fizikai, filozófiai és érzelmi kérdéseket vet fel - miközben a szórakoztatás sem marad el. Csillagok között, kritika.Kult--A legvérszomjasabb szörny köztünk él és mindig új alakot ölthttp://www.life.hu/kult/20141022-filmosszeallitas-vampirokrol-az-igazi-drakula-premierjen.htmlDrakula gróf minden kétséget kizáróan a kultúra- és filmtörténet legnevezetesebb és egyben legvéresebb karaktereinek egyike, aki számtalan alakban feltűnt már a mozivásznon. Most Az ismeretlen Drakulában az eredetsztoriját és az emberi oldalát ismerhetjük meg, ez alkalomból pedig válogatást készítettünk a fővámpír leghíresebb és legkülönlegesebb megjelenéseiből.KultFotó: Hámori Zsófia/Life.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.