Adj hitet! Indiántánc Ákos Bonanza Banzai Ilyenek voltunk
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ákos karizmatikus énekes, akinek koncertjei tömegeket mozgatnak meg. De aki sosem járt csápolni, az is találkozott már a dalaival, ugyanis vannak pillanatok, amikor egyszerűen nem tudsz nem Ákost hallgatni.

1. Ha kezdődik a buli - Induljon a Banzáj

Biztosan te is tudod, milyen nehéz beindítani egy házibulit, megteremteni a jó hangulatot - akár házigazda vagy, akár vendég. Egészen addig, míg előkerül egy réges régi Bonanza Banzai lemez, és teljes hangerővel benyomod, hogy induljon a banzáj... A hatás garantált, nem maradsz érintetlen, és elindul a pörgés...

"Induljon a banzáj,
essen szét a ház,
legyen úrrá rajtunk
az aktuális láz"

2. Bulihoz, éjfél után - Indiántánc

Ez a bulinak már az a szakasza, amikor sokaknak megártott a megivott alkohol mennyisége, és a kanapékon elterülve bóbiskolnak. Hirtelen észreveszed, hogy a táncparketten már csak egyedül te pörögsz. Ez egy magányos pillanat, amikor elgondolkodsz azon, ki is vagy valójában...

Élőben is meghallgathatod Ákost, aki december 12-én és 13-án lép fel a Papp László Budapest Sportarénában este 8 órakor

3. A kiégés pillanataiban - Adj hitet!

Néha a kapcsolatban is magányosak vagyunk. Néha ráeszmélünk arra, hogy beállt az életünk, és a rutinok mentén működtetjük a dolgainkat. Néha megértjük, hogy aki mellettünk él, azt oktalanul bántjuk - igazából nem is vele van bajunk, hanem magunkkal. Hogy elvesztettük a hitünket, hogy nem halljuk a belső hangunkat. Ezt a dal egy fohász - valakihez, aki visszaadhatná azt, ami elveszett.

"Én ordítok néhanap,
tudom hogy bántalak,
csak szidlak a semmiért...

Hiányzik néha egy kis fájdalom,
máskor meg nem bírom
azt, hogy folyton megkísért

Adj hitet és elhiszem neked,
hogy élni szebben is lehet,
sok okos megvet és nevet,
de te észre se vedd, csak adj hitet!"

4. Ha el kell engednünk egy illúziót, de nehéz... - Valami véget ért

Ákos legszebb dalai a hiányérzetből fakadnak. Amikor felismerjük, hogy valami összetört, valami elveszett. A szakítás pillanata is ilyen: "valami véget ért, valami fáj..."

5. Ha el kell engednünk valakit - Ilyenek voltunk

A legkeményebb pillanat, amikor kötelező Ákost hallgatni: ha fiatalon veszítünk el valakit. Lehet, hogy neked még teljes a névsor, amikor olyanokkal találkozol - például az érettségi találkozón -, akikkel fiatalon egy csapatot alkottál. De ma sajnos egyre több a fájdalmasan fiatalon félbeszakadt élet: támad a rák, szaporodnak az autóbalesetek, sokan maguktól dobják el az életet.

"Ilyenek voltunk, vadak és jók,
Bűnösök közt is ártatlanok,
Ilyenek voltunk és marad egy jel,
Amit itt hagyunk, ha indulni kell."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.