Mad Max - A harag útja Crimson Peak mozi A szürke ötven árnyalata filmelőzetes premier
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az év eleje az előretekintés és várakozás időszaka, és nincs ez másképp a moziban sem. 2015 kimondottan izgalmas esztendőnek ígérkezik a filmek világában is, épp ezért most összegyűjtöttünk 10 olyan filmet, amikre biztosan érdemes lesz figyelni idén a moziműsort böngészve.

Válogatásunkat pedig zsánerek szerint rendeztük, különös tekintettel azokra a filmekre, amikből már előzetest vagy fotót is tudunk mutatni.

Az év legjobban várt történelmi filmje:
Kódjátszma

Olyan sokat már nem is kell várni rá: január 29-én érkezik a mozikba a Kódjátszma, amelyben a második világháború egyik történelemfordító eseménysora elevenedik meg - Alan Turing brit matematikus háttérben zajló hőstette, melynek során sikeresen megfejtette a nácik titkos üzeneteinek feltörhetetlennek hitt kódolását. A főszerepben pedig az a Benedict Cumberbatch látható, akit mostanában elképesztő rajongás vesz körül, és aki úgy tűnik, egy filmjével sem tud hibázni.

Az év legjobban várt erotikus filmje:
A szürke ötven árnyalata

Cseppet sem vagyunk biztosak benne, hogy jó lesz, de hogy mindenki meg akarja majd nézni, az biztos: az utóbbi idők legnagyobb erotikus könyvsikeréből készült filmben egy tapasztalatlan egyetemista lány és egy titokzatos gazdag férfiú kezd szexuális/szerelmi viszonyba, amelyet dominancia és alárendeltség kemény testi-lelki játékai fűszereznek.

Forrás: www.fiftyshadesofgreymovie-intl.com

Az év legjobban várt sci-fije:
Chappie

Neill Blomkamp dél-afrikai rendező az eddigi sci-fijeivel (District 9, Elysium) bebizonyította már, hogy igencsak érdemes odafigyelni a munkáira, ez a filmje pedig különösen érdekesnek ígérkezik: az első öntudatra ébredő robot sorsát meséli el benne. Ráadásul szerepelnek benne a honfitársai, a Die Antwoord zenekar tagjai is.

Az év legjobban várt szuperhősmozija:
Bosszúállók – Ultron kora

Szuperhős- és képregényfilmekkel újabban már Dunát lehetne rekeszteni, és ez így lesz a 2015-ben is, de köztük érkezik májusban a különböző igazságosztókat egyetlen csapatban és moziban egyesítő Bosszúállók második része - minden idők harmadik legtöbb bevételt hozó filmjének folytatását pedig azért nem hagyjuk le a listánkról, pláne ha van benne kilátás egy kis Vasember-Thor bunyóra.

Az év legjobban várt régi-új (és posztapokaliptikus) filmje:
Mad Max - A harag útja

Klasszikus filmtrilógiát évtizedek múltán folytatni nem tűnik jó ötletnek - kivéve, ha az eredeti alkotók vágnak bele, és nem is a folytatás, hanem egy „újraindítás” a céljuk. Az új Mad Max (amiben Mel Gibson már nincs, Tom Hardy viszont van) előzetese ráadásul olyan brutálisan látványosra sikeredett, hogy mindenki alig várja a bemutatót.

Az év legjobban várt mesefilmje:
Minyonok

A Gru két részében még mellékszereplők voltak a cuki kis sárga minyonok, de olyan népszerűségre tettek szert, hogy most nyáron önálló mozit is kapnak, amire minden bizonnyal tódulni fog a nép. A film az eredettörténetüket meséli el, és a kétségbeesett, de annál viccesebb kutatásukat azért, hogy megtalálják a megfelelő gazdájukat.

Az év legjobban várt „megtörtént eset” filmje:
Kötéltánc

Az akkor még álló World Trade Center két tornya között egy szál kötélen, védőháló nélkül átsétálni? Ezt próbálta meg 1974-ben Philippe Petit, ebben a filmben pedig a vállalkozása történetét láthatjuk, persze a mögötte húzódó emberi sorsokkal és drámákkal együtt.

Az év legjobban várt horrorja:
Crimson Peak

Egy igazi gótikus, romantikus horror a műfaj igazi nagymesterétől? Jöhet! Guillermo Del Toro (A faun labirintusa, Hellboy) filmje ráadásul tele van jobbnál jobb és szexibbnél szexibb színészekkel (Tom Hiddleston, Mia Wasikowska, Charlie Hunnam és a feketére festett Jessica Chastain), és ugyan a történetéről még keveset tudhatunk, de egy szerelmi háromszög és egy kísértetház biztosan szerepet játszik benne.

Forrás: twitter.com/CrimsonPeakFilm

Az év legjobban várt kémfilmje:
Spectre

James Bond feltűnése a mozivásznon mindig esemény, pláne ha az a Sam Mendes rendezi, aki az Amerikai szépségért Oscart nyert, az előző Bond-epizóddal (Skyfall) pedig általános elismerést aratott. A hírek szerint ez és a következő Bond-film összefüggő történetet fog elmesélni, utána pedig Daniel Craig megválik a szereptől - és még az is lehet, hogy a következő Bond fekete lesz.

Forrás: www.007.com

Az év legjobban várt legjobban várt filmje:
Star Wars: Az ébredő erő

Nehéz jelzőket találni arra a várakozásra, ami körülveszi a 2015 végén érkező Csillagok háborúja-folytatást: minden apró információ, jelenetkép, pletyka azonnal körbeszáguld az interneten. Szerencsére már van egy előzetesünk is hozzá, amiből mondjuk sok nem derül ki a történetről, de annyi bizonyos, hogy már egy új generáció tagjai lesznek a főszereplők, miközben azért a legendás trilógia színészei (Harrison Ford, Mark Hamill, Carrie Fisher) is feltűnnek majd.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.